Perussuomalaiset

Tietojen täyttäminen ehdokkaan esittelysivulle

Ehdokas huolehtii siitä, että ehdokkaan omalta esittelysivulta löytyvät kaikki sivustolle ilmoitettavat tiedot:

 1. ehdokkaan henkilötiedot,
 2. ehdokkaan esittelytiedot eli lyhyt kuvaus ja pitkä kuvaus sekä
 3. vaaliteemat ja
 4. kuvausohjeen mukainen virallinen vaalivalokuva (katso tästä valokuvausohje PDF).

Huomioithan, että voidaksesi kirjautua ehdokassivullesi sinulla tulee olla tehtynä ”ilmoittautuminen aluevaaleihin” omalla PS-Tunnuksella alueesi Vaalityökaluun.

Kirjautuminen:

Kirjaudu PS-Tunnuksen käyttäjätunnuksella ja salasanalla sisään, puolueen verkkosivujen oikeasta yläkulmasta: Kirjaudu sisään -painikkeesta.

Huom! Sisään kirjautumisen jälkeen nimesi näkyy oikeassa yläkulmassa. Huomioi, että nimeä klikkaamalla pääsee vain PS-Tunnuksen profiilitietoihin ei Vaalityökalun esittelysivulle.

Mennäksesi Vaalityökaluun, paina seuraavia painikkeita:

1.) paina ”ruutu”-painiketta ja sieltä tulevasta alasvetovalikosta:
2.) Ehdokastiedot – aluevaalit 2022 -painiketta.


Näytölle avautuu Vaalityökalu ja Omat tiedot-välilehti:

Paina sen jälkeen sivun vasemmalla olevasta Navigaatiosta: Omat tiedot -painiketta.

Huom! Mikäli järjestelmä ilmoittaa tässä vaiheessa: ”Löysimme aikaisempia tietojasi järjestelmästämme, otetaanko ne käyttöön?” , valitse Kyllä-vaihtoehto, ja saat edellisten vaalien tiedot suoraan esittelysivuillesi, joita voit muokata.

Omat tiedot-painikkeesta tulee uusi navigaatio, jossa on seuraavat välilehdet:

 • Henkilötiedot >> täytä, tarkista, lataa ja tallenna ensimmäiseksi kaikki perus -ja yhteystiedot ja sosiaalisen median linkit (omat verkkosivut, Facebook, Twitter, blogi) sekä virallinen vaalivalokuva. Muista painaa tietojen täyttämisen jälkeen alalaidassa olevaa Tallenna -painiketta.
 • Esittelytiedot >> täytä: otsikko, luottamustehtävät, lyhyt ja pitkä kuvaus, ulkopuolisen linkin esittelyteksti (slogan), ulkopuolisen linkin URL-osoite (oman verkkosivusi osoite https://) ja ulkopuolisen linkin teksti (oman verkkosivusi www-osoite). Päävideoupotuksen URL-osoite ja lisävideoiden lisääminen. Paina Tallenna -painiketta.
 • Teemat >> voit kirjata kolme vaaliteemaa, täytä otsikot ja sisällöt, ja paina Tallenna -painiketta.
 • Tapahtumat >> klikkaa + Tapahtuma -painiketta ja lisää vaalitapahtumat (nimi, päivä, klo, kesto, osoite), joissa olet paikalla. Paina Tallenna -painiketta.
 • Esikatselu -painike >> painamalla tätä painiketta, järjestelmä luo uuden selaisivun, josta voit katsoa, miltä esittelysivusi näyttää julkaistuna vaaligalleriassa.
 • Materiaalikone, tee somekuvia Jytkynaattorilla.
 • Ohjeet ja koulutusvideot, tutustu ohjeisiin sekä koulutusvideoihin ja opiskele kampanjointia.
 • Lähetä tiedot tarkistettavaksi -painikkeella >> ilmoitat kun esittelysivusi tiedot on täytetty ja ne voidaan julkaista vaaligalleriassa. Kun vastuuhenkilö on julkaissut sivusi, saa tästä sähköpostilla vahvistusviestin. Julkaisun jälkeen voit normaalisti käydä päivittämässä ja muokkaamassa sivusi tietoja omalla PS-Tunnuksellasi.
 • Lopuksi: kirjaudu ulos palvelusta painamalla näytön oikeassa yläkulmassa olevaa ”ovi/nuoli” -painiketta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan aluevaaleihin!


Jos sinulla on kysyttävää ilmoittautumisen tai PS-Tunnuksen tiimoilta, niin ota yhteyttä oman alueesi vaalivastuuhenkilöihin ja tarvittaessa tuki@nullperussuomalaiset.fi osoitteeseen. Myös Kirsi Kallio auttaa tarvittaessa. Kirsiä tavoitat sähköpostitse osoitteesta vaalit@nullperussuomalaiset.fi .

(Sivua päivitetty 19.11.2022)