Perussuomalaiset

to 22.1.2015

Demareiden ja kokoomuksen puheet ja teot räikeässä ristiriidassa pk-sektorin tukemisessa

Vaalien lähestyessä SDP ja kokoomus ovat heränneet talviunestaan yrittäjien asialle. Tänään eduskunnan kyselytunnilla molemmat nostivat esiin ALV:n alarajan nostamisen yhtenä keinona tukea yrittäjyyttä.

Perussuomalaiset valtionvarainvaliokunnan jäsenet Ville Vähämäki ja Maria Lohela haluavat muistuttaa, että Perussuomalaiset ovat useaan otteeseen vaalikauden aikana esittäneet ALV:n alarajan korotusta ja niin sanotun huojennusalueen nostoa. SDP:n ja kokoomuksen kansanedustajat ovat jokaisena kertana äänestäneet näitä ehdotuksia vastaan. Viimeksi näin tapahtui viime joulukuun budjettiäänestyksessä. Puheet ja teot ovat räikeästi ristiriidassa.

Perussuomalaiset ovat luonnollisesti tyytyväisiä siihen, että hallituspuolueet ovat kääntäneet asiassa takkinsa ja löytäneet tiensä perussuomalaiselle linjalle. Samalla kuitenkin ihmettelemme, miten asia, jota puolueet vastustivat vielä viime joulukuussa, voi nyt olla keskeinen tavoite. Toivottavasti tällainen räikeä vaalishoppailu ei kiihdy hallitsemattomaksi kevään kuluessa, vaan puolueet kantavat suoraselkäisesti vastuun omista linjavalinnoistaan.

”Tässä huomaa hyvin, kuinka Perussuomalaisilla on, toisin kuin kriitikot väittävät, paljon vaihtoehtoja. Näin vaalien alla niistä yhä useampi kelpaa myös hallitukselle”, Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström toteaa. ”Puuroa, jota muutama viikko sitten ei haluttu edes lautaselle, kahmitaan nyt kattilasta kaksin käsin.”

Lisätietoja:

kansanedustaja Maria Lohela
puh. 050 512 0789

kansanedustaja Ville Vähämäki
puh. 050 512 0196

eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström
puh. 050 512 0495