Perussuomalaiset

Etäkokousvinkit & ohjeet

Järjestä yhdistyksen kokous etänä maksuttomalla MS Teams-sovelluksella

Onko yhdistyksen kokous edessä mutta jäsenet kaukana toisistaan?

Ei hätää, apuun tulee etätyöskentely sekä Microsoft Teamsin maksuton verkko- ja videokokoussovellus.

Teams on Microsoftin keskinäiseen yhteydenpitoon kehitetty verkko- ja videokokoussovellus, joka mahdollistaa yhteisen tapaamisen verkon välityksellä, jopa 250 henkilön kanssa.

Lisäksi Teams tarjoaa erinomaisen ympäristön yhdessä tehtävää etätyöskentelyä varten, kuten yhteisten tiedostojen ja kansioiden jakamisen.

Teamsia tehokkaasti hyödyntämällä voit siis pitää yhteyttä etänä, ilman matkustamista sekä säästää samalla matkakustannuksissa ja ajankäytössä.

Tutustu alla Teamsiin ja ota se yhdistykselle käyttöön.

Microsoft Teams

 • Teamsin voi ladata mille tahansa laitteelle ja Teamsin verkko- ja videokokoussovellukseen voi yhdistyä mukaan mistä tahansa Windows-, Mac-, iOS- ja Android-laitteesta.
 • Järjestelmän valmistaja: Microsoft.
 • Hinta: pelkän Teams-sovelluksen käyttöönotto on maksutonta mutta videopuheluyhteys käyttää toimiakseen tietokoneesi tai puhelimesi nettiyhteyttä, joka voi olla sinulla maksullinen eli oma kännykkäliittymäsi nettiyhteys ja/tai tietokoneen laajakaista/mokkulaliittymä (ellei käytössäsi ole maksutonta verkkoyhteyttä).
 • Teamsin avulla voit pitää verkko- ja videokokouksia ja jakaa yhteisesti nähtäville sisältöä (dokumentteja) yhdessä kokouksessa enintään 250 ihmisen ryhmille.
 • Teams on osa Microsoftin Office 365-pakettia ja jos sinulla on jo käytössäsi Office-paketti, niin tarkista onko sen sovelluksissa jo valmiina Teams, ja lataa se käyttöösi sieltä.
 • Mikäli sinulla ei ole Microsoftin Office 365-pakettia, niin hanki pelkkä Microsoft Teams maksutta, siis 0 € ja pääset tekemään yhteistyötä etänä keskustelujen ja tiedostojen jakamisen sekä videopuhelujen avulla (alla ohjeet).

MS Teams video- ja ryhmäpuhelinsovelluksen käyttöönotto/toimenpiteet:

 1. Klikkaa Microsoftin tuotesivulle: https://products.office.com/fi-fi/microsoft-teams/free
 2. Rekisteröi itsellesi Microsoft-tili sähköpostiosoitteellasi (ja jos sinulla on jo Microsoft-tili, käytä sen sähköpostiosoitetta ja salasanaa sisäänkirjautumisessa).
 3. Valitse MS palvelupaketeista: Microsoft Teams (maksuton, ei sitoutumista)

Katso sen jälkeen tästä linkistä alla olevat MS Teams-ohjeet >>

 • Microsoft Teams -videokoulutus, pika-aloitus, mikä on Microsoft Teams?
 • Mikä on Microsoft Teams? (video)
 • Kirjautuminen ja käytön aloittaminen (artikkeli)
 • Keskustelu ja tiedostojen jakaminen (artikkeli)
 • Yhteiskäyttö (artikkeli)
 • Mobiilisovellusten määrittäminen (artikkeli)
 • Lisätietoja (artikkeli)

Microsoft Teams on tietokone/älypuhelinohjelmisto, joka mahdollistaa verkko- ja videokokoukset ihmisten välillä. Laitteissa, kuten tabletissa, älypuhelimessa tai tietokoneessa, tulee tätä varten olla toimiva/päivitetty käyttöjärjestelmä, nettikamera ja mikrofoni.

Lisäksi käyttäjällä/osallistujalla tulee olla oma sähköpostiosoite esimerkiksi Googlen G-mail, sillä jos haluat itse luoda kokouksia Teamsilla tai osallistua niihin, Teamsin on voitava toimittaa kokouskutsut osallistujien sähköpostilaatikkoon. Huomioithan, että kokoukseen voi osallistua myös ns. ilman videokuvaa eli vain puhelinyhteydellä ja viestitoiminnolla.


Kysyttävää Teamsin käyttöönotosta?

Ota yhteyttä: tuki@perussuomalaiset.fi tai arkisin klo 9-16 0207 430 800.