Perussuomalaiset

ma 28.1.2019 Muokattu ti 29.1.2019 10:32

Esperi Caren laiminlyönnit kuohuttavat – perussuomalaiset valmiita yhteistyöhön välikysymyksessä

Mediatiedote 28.1.2019
Julkaisuvapaa

SDP:n eduskuntaryhmä on tänään ilmoittanut harkitsevansa välikysymystä vanhustenhoidon tilasta. Keskustelu on jälleen kuohahtanut Esperi Care:n hoivakodeissa esille tulleista räikeistä laiminlyönneistä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri sanoo, että perussuomalaisten ryhmä on valmis yhteistyöhön välikysymyksessä ja kuulemaan, mikä SDP:n kysymyksen sisällön.

– Vanhustenhoidon tila on jo pitkään ollut kriisissä, eikä hallitus ole tehnyt mitään parantaakseen asiaa. Toteuduttuaan sote-uudistus vain heikentäisi tilannetta entisestään. Esperi Care:n toiminta on vain jäävuoren huippu, mitä hallituksen ajama markkinamalli tulee tekemään, Meri toteaa.

– Me olemme siis valmiita yhteistyöhön SDP:n kanssa tässä välikysymyksessä, Meri täsmentää.

Perussuomalaiset ovat esittäneet muun muassa vaihtoehtobudjetissaan parannuksia ikäihmisten hoitoon. He esittivät myös vanhusasiavaltuutetun viran perustamista.

– Meillä on lukuisia ideoita parantamaan vanhusten asemaa ja yhteistyöllä saamme niitä myös käytäntöön.

Meri kuitenkin harmittelee, ettei yksikään oppositiopuolue SDP mukaan lukien lähtenyt viime viikon tiistaina edes neuvottelemaan perussuomalaisten ryhmän kanssa yhteisestä välikysymyksestä sisäisestä turvallisuudesta.

– Kun lastemme hätä tuli esiin seksuaalirikosuutisoinnin yhteydessä, muut oppositiopuolueet kieltäytyivät yksi kerrallaan edes neuvottelemasta sisäisestä turvallisuudesta, Meri huomauttaa.

– Meillä kansalaisten hätä ja heidän asioidensa hoito menevät kuitenkin aina puoluepolitikoinnin edelle. Onkin siis harmi, että viikko sitten ei tultu edes paikalle, kun aiheena oli vähintään yhtä tärkeä lastemme turvallisuus, Meri päättää.

Lisätietoja:

Leena Meri, leena.meri@eduskunta.fi puh. 09 432 3165, 050 513 2330
Kansanedustaja, varatuomari
Perussuomalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Perustuslakivaliokunnan jäsen