Perussuomalaiset

ti 21.11.2023 Muokattu ke 22.11.2023 17:35

Espoon PS mukana budjettisopimuksessa – nopean väestönkasvun ja maahanmuuton kustannukset seurantaan

Espoon kaupungin valtuustoryhmät sopivat tänään vuoden 2024 talousarviosta. Neuvottelutulos on kaikkien valtuustoryhmien hyväksymä.

Talousarvioneuvotteluissa tehtiin kaupunginjohtajan esitykseen lisäyksiä, jotka nostavat kaupungin käyttötalouden kustannuksia noin 12 miljoonalla eurolla.

Valtaosa lisäyksistä kohdistuu kasvun ja oppimisen toimialalle, jossa perusopetukseen, varhaiskasvatukseen ja toisen asteen opetukseen lisättiin määrärahoja yli 11 miljoonaa euroa.

“Koulujen rahoituksen turvaaminen oli meille tärkeää. Espoon on huolehdittava siitä, että kouluilla ja päiväkodeilla on riittävät resurssit kaupunkimme lasten ja nuorten hyvään ja turvalliseen oppimiseen”, sanoo Perusuomalaisten Espoon valtuustoryhmän puheenjohtaja Hannu Järvinen.

Espoon poikkeuksellisen nopeaan väestönkasvuun aletaan myös kiinnittää entistä enemmän huomiota. Talousarvioneuvotteluissa päätettiin Perussuomalaisten aloitteesta, että kaupungissa laaditaan toimintamallit väestönkasvun taloudellisten vaikutusten seurantaan kaikessa kaupungin toiminnassa. Seurannan tarkoituksena on osoittaa muun muassa maahanmuuton kustannukset valtiolle kaupungin edunvalvonnan tueksi. Seurantaa hyödynnetään myös kaupungin tuottamien palvelujen kustannustehokkuuden arvioinnissa ja kaupungin toiminnan kehittämisessä.

“Tämä on merkittävä muutos, jota Perussuomalaiset ovat jo pitkään peräänkuuluttaneet. Kasvu ei ole itseisarvo eikä kaikki kasvu ole samanarvoista. Oleellista on saada Espooseen lisää nettoveronmaksajia, koska vain silloin nykyinen liiaksi maahanmuuttopohjainen väestönlisäys voi muuttua terveeksi hyvinvointia lisääväksi kasvuksi. Maahanmuuton kustannusten osoittaminen seurannan avulla antaa edellytykset kehittää kaupungin toimintaa faktatiedon pohjalta.”, Järvinen toteaa.

Talousarvioneuvotteluissa päätettiin myös Perussuomalaisten aloitteesta selvittää ampumaurheilukeskuksen toteutusmahdollisuuksia sekä Länsiväylän kehittämistä siten, että Ison Omenan kohdalle kipeästi tarvittavan itään suuntautuvan rampin suunnittelua saataisiin eteenpäin. Elinvoiman tulosalueella päätettiin Perussuomalaisten esityksestä palkata Gräsan Taitojen taloon osa-aikainen puutyöohjaaja.

Espoon Perussuomalaisten puheenjohtaja Mikko Wikstedt arvioi nyt syntyneen budjettisovun olevan Espoon etu. “Budjetissa näkyy Perussuomalaisten yhteistyökykyisen ja vastuullisen politiikan kädenjälki. Lapset, nuoret ja terveelle taloudelliselle pohjalle rakentuva kasvu ovat tärkeitä kaikille espoolaisille. Näillä päätöksillä on hyvä jatkaa eteenpäin”, Wikstedt toteaa.

Lisätietoja:

Perussuomalaisten Espoon valtuustoryhmän puheenjohtaja
Hannu Järvinen, puh 040 558 0432

Espoon Perussuomalaiset ry:n hallituksen puheenjohtaja
Mikko Wikstedt, puh 050 301 1990