Perussuomalaiset

ke 13.10.2021 Muokattu ke 13.10.2021 13:26

Espoon PS:n eriävä mielipide: valtuustokauden tavoitteita on liikaa, ne ovat liian kunnianhimoisia ja vaikeita toteuttaa

Tiedote
12.10.2021

Espoon perussuomalaiset kaupunginvaltuutetut ja kaupunginhallituksen jäsenet Arja Juvonen ja Ari Ampuja ovat jättäneet eriävän mielipiteen Espoon kaupunginhallituksessa liittyen Espoo tarinaan ja valtuustokauden tavoitteiden päivittämiseen eli valtuustostrategiaan. Strategia tulee kaupunginhallituksen jälkeen lokakuun valtuuston käsittelyyn.

Perussuomalaiset toteavat, että strategiassa ei huomioida niitä asioita, jotka olisi kuitenkin välttämättömiä huomioida Espoon taloudellisessa tilanteessa.

  • Maahanmuuttoon perustuva väestönkasvu aiheuttaa Espoolle taloudellisia kustannuksia ja turvallisuuteen liittyviä ongelmia.
  • Strategiassa esitetty ilmastopoliittinen tavoite Espoon hiilineutraaliudesta vuoteen 2030 mennessä on myös liian kunnianhimoinen ja se ylittää jopa valtioneuvoston määrittelemän valtakunnallisen tavoitteen, joka on 2035.
  • Strategiassa ei myöskään huomioida Espoon tarkastuslautakunnan esittämiä huomioita strategiatavoitteiden asettamisesta. Tavoitteita on liikaa ja ne ovat esitettyinä liian kunnianhimoisia ja vaikeita toteuttaa.

Perussuomalaiset esittivät kaupunginhallituksessa, että strategiaa ei hyväksytä vaan se valmistellaan uudelleen edellämainitut seikat huomioiden.

Perussuomalaiset tulevat nostamaan havaitsemansa huomiot esiin myös kaupunginvaltuuston kokouksessa kokakuussa.

Arja Juvonen (ps)
Ari Ampuja (ps)

Lisätietoja:

Arja Juvonen
Puhelin: 050-5311108