Perussuomalaiset

ke 5.12.2018 Muokattu ke 5.12.2018 18:18

Jari Ronkainen: PS:n puheenvuoro eduskunnassa ajankohtaiskeskustelussa maanpuolustustahdosta 5.12.

Mediatiedote 5.12.18
Julkaisuvapaa

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen

Maanpuolustus – peruskalliomme

Maanpuolustus on peruskalliomme. Eräs viisas mies kerran sanoi: ”Jokaisella maalla on armeija. Jos se ei ole oma, se on jonkun muun”. Nuo sanat ovat jääneet mieleeni, sillä hyvin oikeassa hän oli.

Suomalainen maanpuolustustahto on perinteisesti ollut hyvin korkea niin kuin myös se prosentti, kuinka moni asevelvollinen mies suorittaa varusmiespalveluksen.

Asevelvollisuusarmeija ainoa järkevä ratkaisu

Koko väestöstä edelleen 74 prosenttia kannattaa yleistä asevelvollisuutta, joka onkin ainoa realistinen vaihtoehto koko maan puolustamiseksi. Se on kustannustehokas ja ennen kaikkea laadultaan ylivoimainen järjestelmä meille suomalaisille. Yleisen asevelvollisuuden kannatuksen trendi on kuitenkin laskeva.

Myös maanpuolustustahto on selvityksen mukaan notkahtanut erityisesti alle 25-vuotiailla. Toki sielläkin ikäluokassa suurin osa edelleen ymmärtää asian tärkeyden.

Ehkä tämä pieni notkahdus johtuu siitä, ettei suurella osalla nuorista miehistä ja naisistamme ole enää suoraa kosketusta veteraanisukupolveen. Ehkä uhraukset eivät enää ole läsnä.

Nuorille on välitettävä tietoa historiasta

Tieto siitä, mitä maamme eteen on uhrattu, on siirrettävä jälkipolville. Tässä onkin tärkeä rooli esimerkiksi arvokasta työtä tekevillä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöillä.

Me uskomme, että fiksu Suomen nuoriso kyllä ymmärtää, miksi taistelemme, jos taistelemme.

Muistakaa, hyvät ihmiset, jalkaväenkenraali Adolf Ehnroothin sanat:

“Kansa, joka ei tunne menneisyyttään, ei hallitse nykyisyyttään, eikä ole valmis rakentamaan tulevaisuutta varten.”

Lisätietoja:

Jari Ronkainen, 050 513 2240