Perussuomalaiset

ke 18.12.2019 Muokattu ke 18.12.2019 11:16

Kansanedustaja Junnila haluaa pelastaa Nousiaisten ja Tarvasjoen koulut

TIEDOTE
17.12.2019

Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen kyläkoulujen ja muiden lähikoulujen pelastamiseksi. Monessa kunnassa luovutaan pienemmistä yksiköistä, kun koululaisia keskitetään suuriin keskuskouluihin, jolloin koulumatkat pitenevät, kuljetuskustannukset kasvavat ja kylien elinvoimaisuus heikkenee.

  • Kyläyhteisölle koulun lakkauttaminen on yleensä lopullinen ratkaisu, jonka jälkeen alueen näivettyminen kiihtyy ja muuttuu peruuttamattomaksi tilaksi. Sadoilla talkootyötunneilla ja 800 000 euron panostuksella tulisi olla merkitystä, Junnila toteaa ja viittaa erityisesti Nousiaisten tilanteeseen.

Nousiainen päätti lakkauttaa Paijulan koulun yhden äänen enemmistöllä. Koulua oli muutama vuosi sitten peruskorjattu, ja korjauksiin on kaikkiaan sijoitettu peräti 800 000 euroa. Kyläläiset olivat tehneet satoja työtunteja talkootyötä koulunsa eteen, eikä koulussa ole havaittu sisäilmaongelmia. Liedon Tarvasjoella ollaan samankaltaisessa tilanteessa, jossa kunta on aikeissa lakkauttaa yhtenäiskoulun yläluokat ja keskittää kaiken opetuksen 24 kilometrin päähän vielä suunnitteilla olevaan keskuskouluun. Myös Yliskulman koulu on vaarassa keskuskoulun valmistumisen jälkeen.

  • Onko hallitus tietoinen käynnissä olevasta kyläkoulujen ja pienten koulukeskusten massasukupuutosta, kyläkunnan asukkaiden suurista panostuksista oman koulunsa eteen, sekä mitä hallitus aikoo tehdä pysäyttääkseen nykyisenkaltaisen kehityksen ja miten asianomainen ministeri aikoo pelastaa Nousiaisten Paijulan kyläkoulun ja Tarvasjoen yhtenäiskoulun, Junnila tivaa ministeriltä.

Seuraa kirjallisen kysymyksen käsittelyä eduskunnan sivuilla tästä linkistä >>

Lisätietoja:

Vilhelm Junnila
044 500 1982
vilhelm.junnila@nulleduskunta.fi