Perussuomalaiset

ti 8.1.2019 Muokattu to 10.1.2019 18:53

Kansanedustaja Leena Meri: Miksi hallituksen projektit pyrkivät vain rajoittamaan sananvapautta?

Mediatiedote 8.1.2019
Julkaisuvapaa

– Miten aiotaan edistää sanavapauden toteutumista esimerkiksi ”Puheen puolesta – projektilla”, kysyi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri tänään eduskunnan täysistunnossa

Eduskunnan käsittelyssä oli hallituksen lakiesitys kokoontumislain muuttamiseksi. Esityksen mukaan ulkona yleisellä paikalla järjestettävästä kokouksesta olisi tehtävä ilmoitus poliisille nykyisen kuuden tunnin asemesta vähintään vuorokausi ennen kokouksen alkamista. Kyse on perusoikeuteen puuttumisesta.

– Oikeusministeriössä on Against hate –hanke, jonka tavoitteena on viharikosten ja vihapuheen vastaisen työn kehittäminen. Monet muutkin tahot puhuvat innokkaasti erilaisista hankkeista, joilla halutaan rajoittaa sananvapautta. Jyrkästikin vastakkaiset mielipiteet ovat tosiasia ja kuuluvat demokratiaan. Ihmisten suuttumusta ja tarvetta tuoda esiin oma mielipiteensä ei vähennetä lisäämällä rajoituksia tai vihapuhepoliiseja. Annetaan ihmisten puhua. Kysyinkin ministeri Häkkäseltä, mitä hankkeita ministeriössä on, joilla edistetään sanavapautta? Vastausta ministeriltä ei tullut, Meri toteaa.

Lisäksi Meri on huolissaan, miten varmistetaan, ettei kokoontumisesta muodostu viikkojen kestävää leiriytymistä?

Meri viittaa vuoden 2017 kevään ja kesän tapahtumiin ja turvapaikanhakijoiden Oikeus elää –leiriin, joka oli viikkoja leiriytynyt Helsingin keskustaan. Meri kertoo saaneensa tuolloin ihmisiltä paljon yhteydenottoja, joissa ihmeteltiin, voivatko turvapaikanhakijat noin vain leiriytyä pitkäksikin aikaa minne haluavat.

– Tästäkään asiasta ei ole sen jälkeen keskusteltu. Ilmeisesti vain toivotaan, ettei tilanne uusiudu.

Lisätietoja:

Leena Meri, leena.meri@nulleduskunta.fi puh. 09 432 3165
Kansanedustaja, varatuomari
Perussuomalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja