Perussuomalaiset

ma 22.12.2014 Muokattu ma 22.12.2014 15:26

Perussuomalaiset pakkoruotsista: Kyllä kansa tietää

Perussuomalaiset tervehtivät tyytyväisyydellä tuoretta  tutkimustulosta Åbo Akademin yhteiskuntatieteen tutkimuslaitos Samforskin yhteistyössä Tampereen ja Turun yliopistojen politiikan tutkijoiden kanssa kartoittamaa tutkimusta liittyen ruotsinkieleen ja suomenruotsalaisuuteen.

Suhtautuminen ruotsinkielen opiskelun pakollisuuteen oli tutkimuksen mukaan selkeästi kielteistä. Enemmistö eli kolme neljäsosaa kansalaisista haluaisi eroon pakollisesta kouluruotsista. Yli 60 prosenttia on myös sitä mieltä, että koulussa olisi hyödyllisempää opiskella jotain muuta kieltä kuin ruotsia.

Perussuomalaiset ovat puolueena kannattaneet kansalaisaloitetta ruotsinkielen valinnaisuudesta. Olemme todenneet muun muassa, että ruotsin pakollinen opiskelu vie aikaa globaalisti hyödyllisempien kielten opiskelulta. Se on rasite erityisesti kaupankäynnin kannalta, koska ruotsin kieli on pienen markkina-alueen kieli. Jos mielimme laajentaa vientiämme, sen on suuntauduttava muuallekin kuin Itämeren länsirannalle. Toivomme jokaisen puolueen ottavan rohkeasti kantaa ruotsinkielen valinnaisuuteen vaalikeskusteluissa. Me olemme oman kantamme jo kertoneet.

Lisätietoja:
Jari Lindström
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Perussuomalaiset
puhelin 050-5120495
s-posti: jari.lindstrom@eduskunta.fi