Perussuomalaiset

ti 1.5.2018

Leena Meren vappupuhe

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meren Hyvinkään kauppatorin esiintymislavalla 1.5.2018

Hyvät kuulijat,

Vappu on työn ja ilon juhlaa ja kevät alkaa olla kukassaan. Silti monilla on ilo ja myös työn ilo kaukana, kun katsoo viimeaikaista Sipilän hallituksen touhuilua. Lakipaketteja pukkaa satoja ja niitä valmistellaan kiireessä. Sipilän hallituksen viimeaikainen trendi on ollut, että korjaillaan sitten jälkikäteen.

Sipilän hallitus on vieraantunut kansasta

Työn tekeminen ja työpaikan saaminen on jokaiselle tärkeää, mutta työn tekemisestä pitää saada kunnon palkka ja työehdot pitää olla kohdillaan ja oikeudenmukaiset. Sipilän hallituksen olisi hyvä muistaa, että jos et onnistu saamaan työtä, olet pitkäaikaissairas tai eläkeläinen, niin arkipäivän ongelmia ja rahanpuutetta ei ratkaista sillä, että todetaan kuten hallitus, että tärkeintä on luoda työpaikkoja. Kyllä, Suomen kilpailukyvyn vuoksi pitää luoda työpaikkoja, tehdä järkevää energiapolitiikkaa teollisuutemme kilpailukyvyn säilyttämiseksi, mutta ei se jokaisen ihmisen arkisia ongelmia ratkaise. Sipilän hallituksen ongelmia on monia, mutta yksi niistä on se, ettei nähdä ihmisiä yksilöinä. Ihmisiä käsitellään laumana numeroita, joista jokainen vatuloidaan johonkin koriin ja lasketaan pisteytys sille mitä kukakin maksaa. Kun vanhuksia kuolee koteihinsa, kun aktiivimallin vuoksi joku ilman omaa syytään joutuu tulojen automaattileikkurin kynsiin, tai kun eläkeläisen pitää valita lääkkeiden ja ruuan välillä, on vastaus aina, että työpaikkoja pitää luoda. Jokainen teistä kuulijoista ymmärtää, että kyse ei ole oikeudenmukaisesta ja inhimillisestä suhtautumisesta erilaisissa tilanteissa eläviin ihmisiin.

Soterahat kokoomukselle ja maakuntavalta Kepulle

Mistä tämän hetkinen sekoilu satojen sekavien lakien kanssa sitten johtuu? Perussuomalaiset näkevät, että kyse on vallasta ja sen menettämisen pelosta sekä omien tavoitteiden ajamisesta hinnalla millä hyvänsä. Mistä sen näkee? Soteuudistusta ajetaan eteenpäin hinnalla millä hyvänsä. Kokoomus haluaa verorahat yksityisten taskuun ja keskusta maakuntauudistuksen. Hyvät ja toimivat palvelut ajetaan alas. Pääasia, että oma tahto saadaan läpi. Uudistus on Suomen historian suurin ja siihen kuluu monien rakenteiden romuttamista ja rahaa palaa valtavasti. Kun ongelmia löytyy hallitus vastaa, että korjataan myöhemmin. Miten voi olla näin? Ne pitää korjata jo etukäteen. Ai niin, se oma tavoite, valta ja hillotolppa.

Osto- ja myyntiliike on avattu

Viime kuukausina olette huomanneet, että muutama Kokoomuksenkin edustaja on irtisanoutunut Sotesta ja on alkanut pelkäämään, että romutamme toimivatkin osat. Siitä seuraa, että Suomen historian suurinta uudistusta tehdään hyvin pienellä, vain muutaman kansanedustajan enemmistöllä. Siksi Sipilä on kertonut keskusteluista mm. Rkp:n ja kristillisdemokraattien edustajien kanssa, josko he voisivat tulla hankkeen taakse eduskunnassa. Mistä on kyse? Siitä, että hallitus käy kauppaa ja ostaa edustajia. Voin hyvin kuvitella, että RKP:lle, joka ei yleensäkään aja kuin kieliasiaa, on luvattu Vaasan sairaalan säilyminen kaksikielisenä vastineeksi. Mitähän kristillisdemokraateille riittää hinnaksi? Kaikki on joillain kaupan. Tätä hallituksen mielistelyä vahvistaa se, ettei RKP ja KD lähteneet mukaan muiden oppositiopuolueiden välikysymykseen duunareiden työehtojen heikentämisestä. RKP ja KD siis aikovat antaa kaiken luottamuksen hallitukselle. Odotetaan siis kieli vyön alla kutsua hallitukseen. Näin uskon.

Tosiasioista puhuttava vähättelyn sijaan

Usein kysytään, että miksi Perussuomalaiset puhuvat turvapaikanhakijoiden tuomista ongelmista. Siksi, ettei kukaan muu puolue kunnolla ja rehellisesti kehtaa niistä puhua, vaan muut puolueet käyttävät aikansa ongelmien vähättelyyn. Pienemmistäkin asioista jauhetaan pitkin ja poikin, mutta koko Eurooppaa ja Suomea kohtaavista ongelmista ei saisi puhua. Jokainen tietää, että Suomi ikääntyy ja huoltosuhteemme on kääntynyt niin, että jokaista työssäkäyvää kohden oleva huollettavien määrä kasvaa. Miten se, että meille tulee lisää toimeentulotuen varassa eläviä ja heikosti työllistyviä ihmisiä parantaa tätä? Vastaus on tietenkin, ettei mitenkään, mutta siitä ei saa puhua. Kun kyseenalaistat turvapaikkapolitiikan Euroopassa, olet helposti rasisti tai muu kummajainen. Jos joku kannattaa vaikkapa maksullista päivähoitoa, niin onko hän lasten vihaaja, ei tietenkään. On vain niin, että Suomessa on vallalla tietty, jopa lapsellisuuteen asti menevä tosiasioiden kieltäminen, kun puhutaan turvapaikkapolitiikasta. Perussuomalaisille on tärkeää puhua asioista suoraan, siksi myös sanomme suoraan, että maahanmuuttaja joka tulee Suomeen töihin ja elää maassa maan tavalla, on tervetullut.

Lopuksi haluan sanoa kaikille teille, jotka olette menettäneet uskonne äänestämiseen, että ymmärrän teitä. Kun edustajat vaihtavat puoluetta, hyppivät eri työpaikkoihin kesken kauden tai myyvät kaikki periaatteensa vallan ja hillon vuoksi sellaista vauhtia, ettei eduskunnan pyöröovet pysy vauhdissa ja heikompaa hirvittää, niin mitä muuta äänestäjä voi ajatella kuin, että samanlaisia hillon perässä juoksijoita kaikki.

Eivät ole. Perussuomalaiset, sellaisena ryhmänä kuin se nykyisin on, on Suomen normaalein ja monipuolisin puolue, jossa asioita uskalletaan pitää yllä ja puhua kaikesta. Me emme juokse hillon perässä, vaan ajamme Suomen ja suomalaisten etua.

Hyvää vappua kaikille.