Perussuomalaiset

ti 29.11.2022 Muokattu ke 30.11.2022 18:21

Lukusuositus: Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti 2023 on julkaistu

Vihervasemmiston velkajuhlat ovat ohi, arki on turvattava

Perussuomalaiset haluaa turvata suomalaisten arjen sujuvuuden ja kansalaisten palvelut. Haluamme, että Suomi on hyvä ja turvallinen maa tehdä töitä, yrittää ja saada tarvittaessa
hoivaa ja tukea.

Lue tästä Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti 2023 >>

Suomi velkaantuu samanlaista tahtia kuin 1990-luvun lamassa. Euroopan unionin kasvava määräysvalta, holtiton maahanmuuttopolitiikka ja miljardiluokkaan kasvaneet velan korkomenot tekevät tilanteesta ennennäkemättömän vaikean.

Viime vuosina olemme kokeneet kriisejä koronapandemiasta Ukrainan sotaan. Suomen on selvittävä myös tulevista kriiseistä ja se edellyttää taloudellista vakautta. Jokainen euro, jonka käytämme muiden maiden kansalaisiin tai överiksi menneeseen ilmastoposeeraukseen, on pois suomalaisten omista tarpeista.

Taloudellinen vakaus ja vauraus ovat myös avainasemassa, kun turvaamme kansan itsemääräämisoikeutta. Velkaorjat eivät ole vapaita.

Aikaisemmat hallitukset ovat kasvattaneet Suomen velkataakan niin suureksi, että tulevat hallitukset joutuvat kiristämään vyötä. Tilanne on vakava, mutta samalla se kannustaa laittamaan julkisen sektorin menot ja toiminnot uudenlaiseen tärkeysjärjestykseen.

Jos velkaantumista jatketaan varoituksista piittaamatta, Suomessa joudutaan kestävyysvajeen takia tinkimään palveluiden laadusta ja saatavuudesta esimerkiksi terveydenhoidossa ja koulutuksessa. Tätä me emme halua.

Perussuomalaisille suomalainen tulee ensin. Siksi haluamme aloittaa talouden ryhtiliikkeen leikkaamalla välittömästi sellaisia valtion menoja, jotka eivät edistä suomalaisten hyvinvointia. Suomen julkinen sektori on paisunut hallinnollisesti ylisuureksi ja tehottomaksi. Haluamme käynnistää valtion menoerien kriittisen tarkastelun.

Perussuomalainen vaihtoehto säästäisi haittamaahanmuutosta, ilmastotoimista ja kehitysyhteistyöstä.

Emme hyväksy suomalaisten veronmaksajien rahojen kaatamista EU:n tulonsiirtohankkeisiin. Perussuomalaisten vaihtoehdossa otetaan velkaa 1162 miljoonaa euroa vähemmän kuin hallituksen talousarviossa. Lisäksi valtion tase vahvistuisi kertaluonteisesti 800 miljoonalla eurolla, joka mahdollistaisi nykyistä suuremman avun kansalaisille kohtuuttomaksi nousseihin elämisen kustannuksiin.

Ville Tavio, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja