Perussuomalaiset

to 7.8.2014

Maa- ja metsätalousvaliokunnan perussuomalaiset: EU:n komissio ja talouspakotteet painostavat maanviljelijää

Tiedote 7.8.2014

Komission ehdotus puuttumisesta viljelijöiden äitiyslomiin Suomessa on täysin absurdi ja Suomen perustuslain vastainen. Tällä hetkellä Suomessa huudetaan monenlaisen tasa-arvon puolesta. Kun on kyse ruoan tuotannosta, tasa-arvo ja lakien noudattaminen on minimi, joka valtioiden tulee tehdä. Ministeri Niinistön on nyt lunastettava lupauksensa linjauksestaan ”regulaatio luo työllisyyttä”, kun lomittajia uhkaa työttömyys komission linjausten myötä.

Komission linjaus on suorastaan lapsivihamielinen: halutaan leikata äitiyslomituksista, jotka Suomessa on hoidettu hyvin.

Suomen tulee välttämättä hakea poikkeusta EU:lta, sillä maataloustuet tulee käyttää aina juuri maatalouden tuotannon tukemiseen. Maatalousyrittäjä, siis maanviljelijä, on veronmaksaja kuten muutkin äitiyslomiin oikeutetut Suomen työläiset. Lisäksi maanviljelijä on lähiruuan tuottaja.
Venäjän mahdolliset vastapakotteet ruoan ja maataloustuotteiden tuonnin osalta ovat hankalia suomalaisille meijerituotteille. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan sianlihan hinta on jo laskenut.

Pääministeri Stubb on kuitenkin arvioinut Venäjä-pakotteita ristiriitaisesti, myös niitä vähätellen. Maanviljelijöille ei ole käytännössä jäänyt aikaa varautua millään tavalla vastapakotteisiin.

Kansanedustaja Lauri Heikkilä (PS)
Kansanedustaja Pirkko Mattila (PS)
Kansanedustaja Reijo Hongisto (PS)

Lisätietoja:
Lauri Heikkilä
Maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtaja
puh. 050 512 0872