Perussuomalaiset

ti 20.1.2015

Maa- ja metsätalousvaliokunnan perussuomalaiset: Ilmastolaki toisi tullessaan lisäbyrokratiaa ja heikentäisi maamme teollisuuden kilpailukykyä

Tiedote 20.1.2015

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan perussuomalaiset jäsenet, kansanedustajat Lauri Heikkilä ja Reijo Hongisto jättivät tänään valiokunnassa hylkäysesityksen koskien ilmastolakia ja sen hyväksymistä. Kansanedustajakaksikko toteaa, että Suomen ei pidä ottaa vapaaehtoisesti ilmastoasioissa voimakasta teollisuutemme kilpailukykyä heikentävää etunojaa, varsinkin kun maamme päästöt ovat vain kaksi promillea maailman tasosta. Lisäksi Heikkilä ja Hongisto muistuttavat, että vientiteollisuuttamme on jo rangaistu ihan riittävästi erilaisilla aikaisemmilla rajoituksilla.

Kysymys koskettaa yleisemmin myös keskustelua liiallisesta sääntelystä, sillä järjestelmä tulisi sekä jäykistämään ilmasto- ja energiapoliittista suunnittelua maassamme että aiheuttamaan tarpeetonta hallinnollista lisätaakkaa. Tosiasiassa käy usein niin, että kun maassamme tehdään lisärajoituksia, tästä seurauksena on vain teollisuuden siirtyminen sellaisiin maihin, joissa vastaavia rajoituksia ei ole. Näissä maissa vanhanaikaisempi valmistustekniikka aiheuttaa suuremmat päästöt, Heikkilä ja Hongisto toteavat.

Lopuksi Heikkilä ja Hongisto haluavat muistuttaa siitä, että kokonaisuudessaan ilmastolaissa ja sen uudistuksessa on kysymys valtavan suurista asioista, jotka vaikuttavat maamme maatalouteen ja teollisuuteen sekä niiden jatkuvuuteen. Perussuomalaiset haluavat jatkossakin pitää kiinni siitä, että metsäpolitiikastamme päätetään Suomessa. Tätä päätöksentekovaltaa pyritään nyt energia- ja ilmastopolitiikan varjolla viemään Brysseliin.

Lisätietoja:

kansanedustaja Lauri Heikkilä
050 5120 872
lauri.heikkila@nulleduskunta.fi

kansanedustaja Reijo Hongisto
040 525 7488
reijo.hongisto@nulleduskunta.fi