Perussuomalaiset

ti 29.1.2019 Muokattu to 31.1.2019 15:30

Meri (ps): Junat jatkuvasti myöhässä – ihmisten työmatkaliikenne sekaisin

Mediatiedote 29.1.2019
Julkaisuvapaa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri on todella ärsyyntynyt junien jatkuvasta myöhästelystä ihmisten työmatkoilla.

– Kuluvana talvena käyttämäni junat ovat olleet lähes säännönmukaisesti myöhässä tai junavuoroja on peruttu. Junat kulkevat välillä Riihimäki- Helsinki ja itse nousen junaan Hyvinkäällä, joten omakohtaista kokemusta on päivittäisistä ongelmista. Esimerkiksi taas tältä aamulta D-juna Helsinkiin klo 7.45 Hyvinkäältä oli peruttu. Ja seuraava juna rutkasti myöhässä.

– Junien myöhästelyt ja vuorojen peruuttamiset vaikeuttavat todella paljon ihmisten pendelöintiä kodin ja työpaikan välillä. Kuluva talvi on ollut normaali talvi, joten talvea ei voida syyttää. Talvi tulee Suomeen joka vuosi, Meri toteaa.

– Samaan aikaan puhutaan yksityisautoilun vähentämisestä. Eikö olisi ensin saatava ihmisten peruspalvelut, kuten junilla tapahtuva työmatkaliikenne kuntoon? Jatkuvasti takkuava junaliikenne, joka hankaloittaa ihmisten työssäkäyntiä tuskin yllyttää jättämään autoa kotiin.

– Jätin tänään hallitukselle asiasta kirjallisen kysymyksen, jossa kysyin, mitä asianomainen ministeri aikoo tehdä, jotta junaliikenne saadaan pysymään aikataulussa ja ihmisten työmatkaliikenne sujumaan normaalisti, päättää Meri.

Lisätietoja:

Leena Meri, leena.meri@eduskunta.fi puh. 09 432 3165
Kansanedustaja, varatuomari
Perussuomalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Perustuslakivaliokunnan jäsen