Perussuomalaiset

pe 21.3.2014

Paperittomien terveydenhoito voi tulla Suomelle kalliiksi

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä
Tiedote 21.3.2014

Eduskunnassa pidettiin tänään keskustelutilaisuus paperittomien henkilöiden terveydenhuollosta. Kansanedustajille ja järjestöille tarkoitetun tilaisuuden järjesti eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmää paikalla edusti kansanedustaja Johanna Jurva.

Perussuomalaisten mielestä julkisin varoin tarjotut terveyspalvelut kiireellistä hoitoa lukuun ottamatta kuuluvat omille kansalaisillemme, eivät maassa laittomasti oleville tai puutteellisen vakuutusturvan varassa täällä oleskeleville.

– Yhteiskuntamme on rakennettu siten, että verovaroin pystymme ylläpitämään palveluja ja huolehtimaan myös vähäosaisista kansalaisistamme. Taloudelliset resurssit ovat kuitenkin rajalliset, Johanna Jurva toteaa ja huomauttaa, että kaikkien suomalaistenkaan terveyspalvelut eivät tällä hetkellä toteudu asianmukaisesti.

– Moni vanhus on vailla laadukasta ja asianmukaista hoivaa, moni lapsi jää vaille riittävän varhaista tukea, ja moni jätetään yksin mielenterveysongelmiensa kanssa. Koko ajan etsitään uusia säästökohteita, jotta yhteiskuntamme pyörisi jatkossakin.

– Jos julkinen terveydenhuolto avataan paperittomille, kuinka monta paperitonta kansalaiset ovat verovaroin valmiita hoitamaan? Entä avataanko terveyspalvelumme seuraavaksi muillekin? Millä perusteella julkiset terveyspalvelut evättäisiin esimerkiksi turisteilta, mikäli ne maassa laittomasti oleskelevillekin kuuluvat, Jurva kysyy.

Perussuomalaiset korostavat, että päätöksiä tehtäessä tulee arvioida niiden vaikutuksia. Katsomme, että laittoman toiminnan hiljaisen hyväksymisen ja siitä palkitsemisen sijasta olisi järkevää keskittyä itse ongelman ratkaisemiseen: laittoman maassaolon kitkemiseen sekä paperittomien vakuutusturvan saamiseen sille tasolle, että heidän terveyspalvelunsa tulisivat turvatuksi.

Lisätietoja:
Johanna Jurva
puh. 050 512 0132