Perussuomalaiset

ke 28.10.2015

Perussuomalaiset ajaa yhteispohjoismaisia toimia maahanmuuttokriisin ratkaisemiseksi

PERUSSUOMALAISET POHJOISMAIDEN NEUVOSTOSSA | Perussuomalaiset kansanedustajat Juho Eerola, Arja Juvonen, Laura Huhtasaari ja Simon Elo osallistuvat tällä viikolla Pohjoismaiden neuvoston 67. istuntoon Reykjavikissa. He kuuluvat Vapaa Pohjola -nimiseen puolueryhmään Pohjoismaiden neuvostossa.

Perussuomalaiset ovat istunnossa nostaneet esille kysymyksen yhteispohjoismaisista toimista maahanmuuttokriisin ratkaisemiseksi. ”Vastakaikua ajatukselle yhteisistä toimista kriisin ratkaisemiseksi löytyy. Esimerkiksi Norjan pääministeri Erna Solberg toi esille näkemyksen maahanmuuttajien yhteispalautuksista Pohjoismaista. Näitä asioita täytyisi nyt myös hallitusten välisellä tasolla viedä eteenpäin”, Vapaa Pohjola -ryhmän puheenjohtaja Juho Eerola sanoo. Vapaa Pohjola –ryhmä ei voi kannattaa Ruotsin ehdotusta turvapaikanhakijoiden jakamisesta. ”Jos Ruotsi haluaa harjoittaa liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa, tulisi heidän myös kantaa vastuunsa politiikasta.”

Perussuomalaiset ovat nostaneet keskusteluun myös kysymyksen suomen kielestä pohjoismaisessa yhteistyössä. ”Suomen kielellä ei ole virallista asemaa Pohjoismaiden neuvostossa. Se asettaa meidät suomalaiset epätasa-arvoiseen asemaan ja etäännyttää suomenkielisiä pohjoismaisesta yhteistyöstä. Ei sen niin pitäisi mennä, kyllä pohjoismainen yhteistyö kuuluu myös suomenkielisille. Meidän ryhmämme pyrkii nostamaan kysymyksen poliittiseen debattiin ja saamaan asiaan muutoksen”, Eerola pohtii.

Lisätietoja:
Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja Juho Eerola
09-432 3013