Perussuomalaiset

to 28.8.2014

Perussuomalaiset: Budjettiriihi suuri pettymys

Perussuomalaiset ovat pettyneitä, ettei Stubbin hallitus kyennyt tarvittaviin päätöksiin maamme synkän taloudellisen tilanteen kääntämiseksi. Maamme talous on vajonnut uudestaan taantumaan, mutta hallitus vain istuu käsiensä päällä.

– Esitin viime tiistaina eduskuntaryhmämme kesäkokouksessa, että hallitus päättäisi riihessä kunnianhimoisista uusista rakenneuudistuksista, joka antaisi meille mahdollisuuden tehdä myös elvyttävämpää, työllisyyttä ja talouskasvua tukevaa suhdannepolitiikkaa. Saman ohjeen hallitukselle antoivat keskiviikkona myös Danske Bankin ekonomistit. Hallitus ei kuitenkaan kyennyt kantamaan vastuutaan, toteaa Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström.

Hallitus olisi esimerkiksi voinut toteuttaa Perussuomalaisten pitkäaikaisen toiveen lupa- ja valitusprosessien ketteröittämisestä, ottaa energiapolitiikkamme tavoitteeksi kohtuuhintainen ja kotimainen energia sekä parantaa yrittäjyyden kannusteita nostamalla alv:n alaisen toiminnan alarajan 20 000 euroon. Perussuomalaisten välikysymys on sentään saanut hallituksen lisäämään edes hiukan poliisien määrärahoja.

On tunnustettava tosiasiat ja otettava nöyrästi uusi kurssi. Hallituksen on annettava pikaisesti korjaava esitys vuoden 2015 budjetista, joka paremmin vastaa taloutemme nykyistä synkkää tilannekuvaa. Muuten nykyinen hallitus omii itselleen kyseenalaisen kunnian olla ensimmäinen hallitus, jonka aikana taloutemme supistuu neljänä peräkkäisenä vuotena. Jos joudumme odotamme ensi kesään asti tarvittaviin päätöksiin kykenevää hallitusta, on vahinko yhteiskunnallemme karmea.

Lisätietoja:
Jari Lindström
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja
puh. 050 512 0495