Perussuomalaiset

ma 5.11.2018 Muokattu ti 6.11.2018 08:46

Perussuomalaiset: Haittamaahanmuutto kuriin tiukoilla otteilla

Mediatiedote 5.11.2018
Julkaisuvapaa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä esittää tulevassa vaihtoehtobudjetissaan merkittäviä leikkauksia maahanmuuton kustannuksiin. Ryhmän tavoitteena on haittamaahanmuuton lopettaminen kokonaan ja Suomen tyhjentäminen laittomasti maassa olevista henkilöistä.

Perussuomalaisten mielestä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet tulisi poistaa maasta viipymättä, sen sijaan että heidät päästetään liikkumaan vapaasti maassamme, potentiaalisesti vaarantamaan kansallisen turvallisuuden ja käyttämään kunnallisia palveluita. Tehostetun paluumuutto-ohjelman käyttöönottamiseksi eduskuntaryhmä ehdottaa, että kielteisestä turvapaikkapäätöksestä olisi seurauksena säilöön ottaminen palautusten nopeuttamiseksi ja turvaamiseksi. TNS Gallupin tekemän tutkimuksen mukaan myös enemmistö suomalaisista ottaisi kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat heti säilöön odottamaan palautusta.

Suomalaisen veronmaksajan tehtävä ei ole kustantaa laittomasti maassa olevien palveluita. Tällä hetkellä laittomasti maassa oleskeleville henkilöille voidaan kuitenkin antaa kunnissa kiireellistä sosiaalipalvelua ja niistä aiheutuneista kustannuksista kunnat voivat hakea korvausta Kansaneläkelaitokselta. Eduskuntaryhmä esittää jättämissään laki- ja talousarvioaloitteissa, että laittomasti maassa oleskelevien sosiaalihuollon kustannukset tulisi jättää kokonaan korvaamatta.

Perussuomalaiset ehdottaa myös 200 miljoonan euron leikkausta kotouttamismenoihin sekä kotoutumisesta annetun lain kumoamista. Pahasti epäonnistunut kotouttamispolitiikka on sisältänyt maahanmuuttajille kohdennettuja toimia aina työvoimapalveluista ja kulttuurin, kielen ja lukutaidon opetuksesta liikunta- ja sukupuolikasvatukseen sekä yleiseen motivointiin. Esimerkiksi vuonna 2016 vain viitisen prosenttia kotoutumiskoulutuksen suorittaneista siirtyi työmarkkinoille kolmen kuukauden sisällä koulutuksen päättymisestä. Epäonnistuneen kotouttamispolitiikan harjoittaminen kannattaa lopettaa heti ja siirtää painopiste henkilöiden omaan kotoutumiseen ja aktiivisuuteen.

Lisätietoja:
Leena Meri, puh. 09 432 3165