Perussuomalaiset

ke 22.5.2019 Muokattu pe 24.5.2019 13:58

Perussuomalaiset hallitusneuvotteluista: Vihervasemmistolla on paha tapa kuluttaa veronmaksajan rahaa sekä holhousvaltion paisuttamiseen että omaa imagoa kiillottavaan maailman parantamiseen

Mediatiedote 22.5.2019
Julkaisuvapaa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tyrmistynyt Helsingin Sanomien saamista tiedoista, joiden mukaan hallitusneuvotteluissa ollaan päätymässä myymään reilulla kädellä valtion omaisuutta ja samalla kasvattamaan julkisia pysyviä menoja jopa miljardilla.

– Tällainen on hyvin vastuutonta politiikkaa, etenkin kun tiedämme, että taloudesta kuuluu jo huolestuttavia ääniä. Tällä kahdella miljardillakaan ei lopulta kateta vihervasemmiston keksimiä menoja kuin kahdeksi vuodeksi. Valtion omaisuutta myymällä joudutaan myös helposti tilanteeseen, jossa lypsävä lehmä on viety teuraaksi, perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra ihmettelee.

Yritysten toimintaedellytyksiä on parannettava ja haittamaahanmuutosta leikattava

Perussuomalaisten mielestä tärkeintä on tehdä sellaista politiikkaa, jolla varmistetaan uuden tuottavan työn syntyminen, koska vain työllisyyttä lisäämällä syntyy jaettavaa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi yrittämisen toimintaedellytysten parantamista. Toisaalta priorisointi on välttämätöntä.

– Investointeja rahoittaisimme leikkaamalla haitallisen maahanmuuton kuluista ja kehitysrahoituksesta. Nämä ovat leikkauksia, jotka eivät vaikuta ostovoimaan. Maahanmuutto toimii budjetissa mustana aukkona, joka imee koko ajan enemmän eri tavoilla perusteltuja menoja. Toisaalta mikäli kehitysapu nostetaan 0,7 prosenttiin BKTL:sta, olisi summa noin 1,6 miljardia euroa. Emme puhu siis pikkurahoista, Purra sanoo.

Näköpiirissä verojen ja maksujen korotuksia

Myös perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Wihonen toteaa, että kansallisomaisuuden myynti käyttötalousmenojen tai edes investointien katteeksi on hyvin lyhytnäköistä ja vastuutonta.

– etenkin, kun taloussuhdanne näyttää kääntyvän laskuun, on käsittämätöntä kasvattaa menoja ja rahoittaa sitä omaisuuden myynnillä. Eikö Caruna-kauppa opettanut vihervasemmistolle mitään? Wihonen ihmettelee.

Wihonen ennustaa verojen ja maksujen korotuksia jatkossa, koska pelkkä omaisuuden myynti tuskin tulee riittämään suuriin menolisäyksiin.

Lisätietoja:

Riikka Purra, 044 290 7764
Jussi Wihonen, 050 514 4912