Perussuomalaiset

su 13.1.2019 Muokattu ma 14.1.2019 11:18

Perussuomalaiset: Hyvä, että muutkin heräävät ulkomaalaisten aiheuttamaan seksuaalirikosuhkaan – ”taitaa kuitenkin olla vaalipuhetta”

Mediatiedote 13.1.2019
Julkaisuvapaa

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on tänään ilmoittanut haluavansa kaikki eduskuntaryhmän koolle miettimään keinoja seksuaalirikosten ehkäisemiseksi. Keskustelu on lähtenyt liikkeelle muun muassa Oulun rikosvyyhdistä, jossa maahanmuuttajat ovat epäiltynä lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri on valmis istumaan alas ja esittämään koviakin keinoja rikosten ehkäisemiseksi, mutta ihmettelee, miksi SDP ei kuitenkaan lähtenyt mukaan perussuomalaisten välikysymykseen aiheesta. Perussuomalaiset haastoivat joulukuun alussa muut oppositioryhmät välikysymykseen siitä, onko hallitus onnistunut turvapaikkapolitiikassa, kotoutuksessa, kansalaisten suojelussa, yhteiskuntarauhan säilyttämisessä ja erityisesti lasten suojelussa.

– Keskusrikospoliisi on jo paljon aikaisemmin sanonut, että Oulun vyyhti on vain jäävuoren huippu. Toki on hyvä, että demaritkin vihdoin heräävät totuuteen, mutta ihmettelen, miksi vasta nyt. Vaalit ovat ovella, Meri huomauttaa.

– Jo 2014 Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tekemässä selvityksessä todetaan, että Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta tulleet miehet ovat jopa 16-kertaisesti yliedustettuina seksuaalirikostilastoissa, Meri jatkaa.

Perussuomalaiset ovat esittäneet lukuisia toimenpiteitä seksuaalirikosten kitkemiseksi. Eduskuntaryhmä haluaa ministereiltä pikaisia toimia, ja ryhmä huomauttaakin, etteivät kaikki päätökset edes tarvitse eduskunnan päätöstä.

– Ministereillä tässä on suurin vastuu, koska perussuomalaisten ollessa vielä hallituksessa joulukuussa 2015 tehtyä turvapaikkapoliittista toimenpideohjelmaa ei ole noudatettu. Suomessa on edelleen Pohjoismaiden löysin turvapaikkapolitiikka. Olemme ainoa ryhmä, joka haluaa muuttaa tämän faktan. Näin suojelemme konkreettisesti kansalaisiamme.

– Haastankin kaikki ryhmät näihin konkreettisiin toimenpiteisiin mukaan tyhjien puheiden sijaan, Meri päättää.

Lisätietoja:

Leena Meri, 050 513 2330
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä, puheenjohtaja