Perussuomalaiset

pe 21.12.2018 Muokattu pe 21.12.2018 11:17

Perussuomalaiset ihmettelevät: “Kotimainen ruoantuotanto ongelmissa, vaikka keskusta istuu hallituksessa!”

Mediatiedote 21.12.2018
Julkaisuvapaa

Eduskunta on äänestänyt tällä viikolla valtion ensi vuoden talousarviosta. Perussuomalaiset esittivät ensi vuodelle tekoja ruoantuotannon vaikean tilanteen helpottamiseksi, mutta esitykset tyrmättiin.

Konkreettisina tekoina perussuomalaiset esittävät uutta julkisvetoista satovahinkovakuutusjärjestelmää sekä alkutuottajan tulot turvaavaa elintarvikeketjun tulolakia, jossa tietty osuus turvattaisiin alkutuottajille. Koko hallitus kuitenkin vastusti esityksiä.

– On häpeällistä, että erityisesti keskustan hallitustaipaleen aikana Suomessa on ajauduttu tilanteeseen, jossa muun muassa lihantuotanto on ajautunut suuriin ongelmiin. Suomalainen joulukinkku on jo uhattuna! kansanedustaja Olli Immonen (ps.) huomauttaa.

Perussuomalaiset esittää lisäksi uuden merkinnän kehittämistä elintarvikkeisiin, josta näkisi suoraan tuotteen raaka-aineen alkuperän ja eettisyyden.

– Lähellä tuotettu ja lähellä kulutettu on ruoka on ekologisesti ja eettisesti kestävää. Se tukee paikallistaloutta, sillä mitä enemmän suomalaiset kuluttavat suomalaisia tuotteita, sitä enemmän se työllistää suomalaisia, kansanedustaja Rami Lehto (ps.) toteaa.

Perussuomalaiset huomauttaa, että kotimainen ruoantuotanto on myös merkittävä huoltovarmuuskysymys.

– Tällainen ruoantuotannon alasajo on vastuutonta peliä. Entä jos kriisitilanteessa ulkomaiseen elintarviketuontiin tulee katkoja, kun meiltä on alas ajettu oma tuotanto? kansanedustaja kysyvät.

Lisätietoja:

Olli Immonen, 050 512 0114
Rami Lehto, 040 704 4888