Perussuomalaiset

to 17.1.2019

Perussuomalaiset kyselytunnilla: Aiotteko viimein ottaa vähintään laittomasti maassa olevat ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet säilöön?

Mediatiedote 17.1.2019
Julkaisuvapaa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä penäsi tänään suullisella kyselytunnilla hallitukselta lisätoimia seksuaalirikosten ennaltaehkäisemiseksi. Lisäksi perussuomalaiset kutsuivat koko muun opposition mukaan välikysymykseen sisäisestä turvallisuudesta.

– Nämä jo vireillä olevat lakihankkeet seksuaalirikosten ehkäisemiseksi ovat oikeansuuntaisia, mutta ne ovat riittämättömiä ja rankasti myöhässä, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri aloitti viitaten kolmeen yhdessä tiistaina hyväksyttyyn lakihankkeeseen.

Kansa haluaa karkottaa rikolliset

Meri huomautti, että tuoreen kyselyn mukaan 91 % kansasta haluaa karkottaa ulkomaalaiset seksuaalirikolliset. 68 % pitää Suomea nykyään turvattomampana tytöille ja naisille turvapaikanhakijoiden takia.

– Helsingissä raiskauksista peräti yli puolet on ulkomaalaisten tekemiä! Nämä kaameat tilastot korjataan vain tiukentamalla maahanmuuttopolitiikkaa, Meri totesi.

Säilöönotto käyttöön

– Olen tänään kutsunut opposition uudelleen välikysymykseen sisäisestä turvallisuudesta, mutta hallitukselta kysyn, aiotteko te viimein ottaa vähintään laittomasti maassa olevat ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet säilöön suomalaisten turvaamiseksi? Meri kysyi.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) puolusti hallituksen linjaa ja totesi, että monia lakihankkeita on toteutettu joulukuussa 2015 sovitun turvapaikkapoliittisen ohjelman mukaisesti, kun perussuomalaisetkin olivat vielä hallituksessa. Meri kuitenkin huomautti jatkokysymyksessään, että kesällä 2017 perussuomalaiset heitettiin hallituksesta juuri siitä syystä, että he vaativat tuon toimenpideohjelman täysimääräistä noudattamista.

Lisätietoja:

Leena Meri, 050 513 2330