Perussuomalaiset

to 25.10.2018 Muokattu pe 26.10.2018 17:16

Perussuomalaiset kyselytunnilla: ”Herra pääministeri, olette tuhonnut luottamuksen ja työrauhan!”

Mediatiedote 25.10.18
Julkaisuvapaa

Perussuomalaiset vaati hallitukselta suullisella kyselytunnilla toimia pienyritysten oikeusneuvonnan kehittämiseksi työsuhteita koskevissa tilanteissa. Perussuomalaiset vastustavat irtisanomissuojan heikennyksiä, mutta haluavat parantaa yrittäjän asemaa oikeudellisen avun kautta. Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi (ps.) arvosteli kovin sanoin pääministeri Juha Sipilän hallitusta (kesk.) työmarkkinoiden luottamuksen tärvelemisestä.

– Tänä syksynä te, herra pääministeri, olette tuhonnut luottamuksen ja työrauhan. Epävarmuus ja vastakkainasettelu vaarantavat talouden ja työllisyyden suotuisan kehityksen. Kaikki ovat nyt häviäjiä. Jopa lapset ja vanhukset ovat jääneet ilman ruokaa, Kankaanniemi luetteli.

Yritykset tarvitsevat oikeudellista apua vaikeissa työsuhdeasioissa

Perussuomalaisten mukaan kaikkien on tunnustettava, että pienissä yrityksissä hankalan työntekijän sijoittaminen uusiin tehtäviin on usein mahdotonta ja irtisanomiseen sisältyy isoja taloudellisia riskejä.

– Pienet yritykset tarvitsevat oikeudellisia neuvoja ja apua näissä tilanteissa, jotta oikeusjutut voidaan ennaltaehkäistä, Kankaanniemi totesi.

– Oletteko, arvoisa pääministeri, valmis toimimaan siten, että pienille yrityksille järjestetään sopivalla tavalla oikeudellista neuvontaa ja apua työsuhteita koskevissa vaikeissa tilanteissa? Kankaanniemi kysyi.

Pääministeri Sipilä totesi, että kysymyksessä kuvattiin hyvin tilanne monessa pienessä yrityksessä ja jatkoi, että erilaisia keinoja pienyrittäjän tilanteen parantamiseksi on pohdittu.

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) lisäsi, että työpaikat syntyvät nimenomaan pieniin yrityksiin.

– Pitää pohtia, kuinka voidaan helpottaa pienyrittäjän tilannetta – oikeudellista apua voidaan antaa esimerkiksi kehittämällä neuvontaa, Häkkänen totesi.

Lisätietoja:

Toimi Kankaanniemi, 050 511 3075