Perussuomalaiset

to 7.3.2019 Muokattu pe 8.3.2019 10:05

Perussuomalaiset kyselytunnilla: Maahanmuuton kulut jopa 3,2 miljardia vuodessa – jo murto-osalla saisi hoitajamitoituksen kuntoon

Mediatiedote 7.3.2019
Julkaisuvapaa

Perussuomalaiset nostivat esille suullisella kyselytunnilla maahanmuuton kulut. Talousasiantuntija, KHT Pauli Vahtera on laskenut maahanmuuton vuosittaisiksi kuluiksi noin 3,2 miljardia euroa. Perussuomalaiset leikkaisi näistä kuluista rankalla kädellä ja pitkän ajan tavoitteena puolueella on lopettaa Suomelle haitallinen maahanmuutto kokonaan.

– Perussuomalaiset haluaa asettaa oman kansan haitallisen maahanmuuton edelle. Suomalaisilla on varaa hyvinvointivaltioon vain, jos Suomi ei toimi koko maailman sosiaalitoimistona, perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola huomautti.

Miksi hallitus leikkaa suomalaisilta – ei maahanmuutosta?

Eerola vertaili valtion menoja. Hän huomautti, että murto-osalla maahanmuuton kuluista leikkaamalla saisi esimerkiksi hoitajamitoituksen kuntoon.

– Vertailun vuoksi sanottakoon, että hoitajamitoituksen saisi kuntoon noin 250 miljoonalla eurolla. Se löytyisi, kun leikkaisi edes alle 10 % maahanmuuton kuluista! Eerola totesi.

– Miksi te, hyvä hallitus, leikkaatte kestävyysvajeen nimissä suomalaisilta – jopa vanhuksilta ja sairailta –, mutta ette haittamaahanmuutosta?

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) totesi, että humanitääristen maahanmuuttajien kohdalla ei lasketa taloudellista hyötyä vaan muita asioita. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) lisäsi, että hän pitää Vahteran laskelmia ylimitoitettuina ja huomautti, ettei Suomi pärjää ilman työperäistä maahanmuuttoa.

Maahanmuuton haitat ovat moninaiset

Perussuomalaiset huomautti, että maahanmuuton kustannukset eivät ole vain taloudellisia.

– Haittamaahanmuutto jättää hirveän jälkensä myös turvallisuuteen ja hyvinvointiin. Seksuaalirikollisuus lisääntyy, islamistinen terrori-isku Suomessa on jo nähty, tuhansia oleskelee maassa luvatta.

– hallituksen mukaan Suomen pitäisi ottaa takaisin jopa ISIS-taistelijoita, jos he ovat Suomen kansalaisia. Eikö olisi tärkeämpää pyrkiä saamaan täällä olevat ISIS-taistelijat takaisin Irakiin ja Syyriaan, eikä tuoda niitä lisää? Eerola kysyi.

Sisäministeri Mykkänen tunnusti tiettyjen väestöryhmien yliedustuksen tietyissä rikoksissa ja totesi, että hallitus tarttuu ongelmaan uudella toimenpideohjelmalla. Hän lisäsi, että ISIS-taistelijoista kukaan ei palaa valvomatta ja kaikki heistä joutuvat rikosvastuuseen Suomessa.

Lisätietoja:

Juho Eerola, 050 512 0513