Perussuomalaiset

to 22.11.2018 Muokattu pe 23.11.2018 12:16

Perussuomalaiset kyselytunnilla: Sähkön siirtohinnat kuriin

Mediatiedote 22.11.
Julkaisuvapaa

Perussuomalaiset vaati kyselytunnilla toimenpiteitä sähkön siirtohintojen kohtuullistamiseksi. Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) muistutti hallitusta siitä, että suomalaiset kotitaloudet ovat suorastaan vihaisia sähkölaskutuksesta ja erityisesti kohtuuttomista sähkön siirtohinnoista.

– Multialainen Matti Ronkainen kirjoitti Keskisuomalaisessa, että hän sai kolmen kuukauden sähkölaskun, jonka kokonaissumma oli 95 euroa. Tästä vajaa kolme euroa oli varsinaista sähkölaskua. Siis kolme prosenttia oli energiasta. Loput 97% oli veroja ja siirtomaksua.

Asumiskustannusten laskeminen on eräs perussuomalaisten vaihtoehtobudjetin keskeisiä tavoitteita. Yksi keino tähän on sähkön siirtohintojen alentaminen, jota puolueen eduskuntaryhmä on esittänyt jo viime syksynä.

– Edellinen hallitus teki kepposen ja myi sähköyhtiö Carunan paikatakseen huonoa taloudenhoitoa. Se oli suuri virhe. Sitä tuskin voi perua, mutta hallitus voi puuttua Energiaviraston tuottopäätöksiin, Hakkarainen kertoi.

Hakkarainen huomautti myös, ettei maakaapelointi ole peruste kohtuuttomille siirtomaksuille ja kysyi, aikooko hallitus puuttua Energiaviraston hinnoitteluun ja alentaa yhtiöiden tuottoprosenttia.

Lisätietoja:
Teuvo Hakkarainen, 09 432 3040