Perussuomalaiset

pe 9.11.2018

Perussuomalaiset: Muiden puolueiden puheet perintöveron kohtuullistamisesta jäivät sananhelinäksi

Mediatiedote 9.11.18
Julkaisuvapaa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä haastoi 19.10. koko eduskunnan allekirjoittamaan tekemäänsä lakialoitetta perintöveron kohtuullistamisesta. Aloitteessa vaaditaan parantamaan lesken asemaa sekä perittävän lapsen asemaa tapauksessa, jossa esimerkiksi leski jää hallitsemaan yhteistä kotia.

Vaikka perussuomalaiset tiedottivat asiasta ja haastoivat koko eduskunnan allekirjoittamaan, yhtään allekirjoitusta perussuomalaisten ulkopuolelta ei aloitteeseen kertynyt. Aikaa allekirjoittamiseen oli viikko.

– Kovat olivat puheet yli puoluerajojen. Jopa SDP:n kansanedustaja Timo Harakka totesi aikaisemmin täysistunnossa, että perussuomalaisten esitykset ovat hyviä, vaikka hän onkin todennut perintöveron olevan maailman paras vero, Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri toteaa.

Nykytilanteessa lesken periessä puolison jää lesken verosta tehtävän vähennyksen jälkeen usein vielä maksettavaa, vaikka omaisuutena olisi vain yhteinen asunto. Toiseksi perussuomalaiset korjaisivat perittävän lasten aseman tilanteessa, jossa leski jää hallitsemaan puolisoiden yhteistä kotia. Tällaisessa tilanteessa perillisen asemassa oleva lapsi joutuu joskus ottamaan velkaa perintöverojen maksuun tai pahimmassa tapauksessa jopa luopumaan perinnöstä.

– Olen toki tiennyt, että vaalien alla poliitikoilla on tapana luvata kaikenlaista, mutta on aika härskiä, kun saman kuukauden aikana takit kääntyvät yli puoluerajojen. Vain perussuomalaiset pitivät siis linjansa, Meri ihmettelee.

Lisätietoja:

Leena Meri, 050 513 2330