Perussuomalaiset

pe 2.11.2018 Muokattu pe 2.11.2018 15:09

Perussuomalaiset: Suomalainen metsäteollisuus ja sen työpaikat tulee turvata

Mediatiedote 2.11.2018
Julkaisuvapaa

Viime aikoina on julkisuudessa puhuttu runsaasti energia- ja ilmastopoliittisista linjauksista maassamme. Tähän on luonnollisesti vaikuttanut se, että Kansainvälinen ilmastopaneeli (IPCC) julkaisi viime kuussa oman raporttinsa aiheesta. Raportissa IPCC totesi, että ilmasto on lämmennyt oletettua nopeammin. Samassa yhteydessä Suomen Ilmastopaneelin toimijat ovat todenneet, että etenkin metsähakkuita tulisi voimallisesti tämän johdosta rajoittaa jatkossa Suomessa, jotta ilmastonlämpeneminen voitaisiin edelleen pitää 1,5 asteessa esiteolliseen aikaan verrattuna.

Tämän jälkeen julkisuudessa on sekä eräiden muiden tutkijoiden, että poliitikkojen suulla kuultu samanlaista ”mantraa”. Eräs tällainen toimija on ollut SDP- ja sen puheenjohtaja Antti Rinne. Hänen mielestään ”Me hakkaamme liian paljon suhteessa hiilinieluun. Suomeksi se tarkoittaa sitä, että puun käyttöä kertakäyttötuotteisiin ja polttoaineisiin pitää uudelleen harkita.” Itse asiassa koko vihervasemmisto on tästä ollut samaa mieltä.

Tämä edellä mainittu lausunto on meidän Perussuomalaisten mielestä täysin vastuuton, sillä se vaarantaa sekä Suomen teollisuuden työpaikat, että etenkin nyt käynnissä olevat tehdashankkeet. Perussuomalaisten politiikan keskeisenä kantimena on aina ollut: Ensin suomalainen työ ja yrittäminen, jos sitten aikaa ja rahaa jää, niin maailman parantaminen. Tämä linja pitää myös energia- ja ilmastopolitiikasta puhuttaessa.

Lisäksi haluamme muistuttaa, että jos me emme Suomessa tee tuotteita markkinoille, niin joku muu tekee. Se ei ole ekoteko. Samaten meidän poliittisten toimijoiden ja puolueiden tulee huolehtia voimallisesti siitä, että metsäteollisuuden toimintaympäristö pysyy riittävän kilpailukykyisenä. Vain täten takaamme alalle myös menestysmahdollisuudet tulevaisuutta ajatellen. Tähän me Perussuomalaiset olemme ainakin sitoutuneet.

Lisätietoja:

Toimi Kankaanniemi (ps)
kansanedustaja
Puh. 050-511 3075
toimi.kankaanniemi@eduskunta.fi