Perussuomalaiset

ti 18.3.2014

Perussuomalaiset: Talouspakotteita tulisi välttää

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä
Tiedote 18.3.2014

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hyväksyy EU:n tähän asti päättämät, Venäjään kohdistuvat henkilöpakotteet, mutta suhtautuu kriittisesti talouspakotteisiin, sillä niistä koituu Euroopalle ja varsinkin Suomelle taloudellista haittaa.

Venäjältä on odotettavissa kovia vastatoimia, jotka eivät kohdistu tasapuolisesti koko EU:n alueelle, vaan suurimpina kärsijöinä ovat Suomi, Baltian maat ja Saksa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström muistuttaa, että suomalaisilla yrityksillä on paljon investointeja Venäjällä.

– Esimerkkeinä mainittakoon vaikkapa Fortum ja S-ryhmä. Eikä ongelmia ole tiedossa ainoastaan yrityksille, vaan viime kädessä seuraukset tuntuvat kipeästi suomalaisten veronmaksajien kukkarossa.

Lindström muistuttaa, että Ukrainan tilanteesta on jo nyt koitunut haittaa Suomen taloudelle ruplan kurssin heikkenemisen myötä.

Perussuomalaiset tukevat Suomen ulkopoliittista linjaa. Katsomme, että Krimin kansanäänestys oli laiton, ja Venäjän toimintaa on perustellusti kritisoitu. Perussuomalaiset toivovat kuitenkin nyt EU:lta malttia ja harkintaa toimissaan. Kaikkien osapuolten tulisi laittaa jäitä hattuun ja pyrkiä neuvotteluratkaisuun.

Lisätietoja:

Jari Lindström
puh. 050 512 0495