Perussuomalaiset

ti 11.6.2019 Muokattu ke 12.6.2019 12:18

Perussuomalaiset täysistunnossa: Hallituksen verohelpotukset täyttä sumutusta – kaikki verotetaan takaisin

Mediatiedote 11.6.2019
Julkaisuvapaa

Perussuomalaiset kansanedustajat kritisoivat täysistunnossa voimakkaasti hallituksen keinoja kattaa valtion menoja, joita Rinteen hallitus on kasvattamassa entisestään.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio totesi, että SDP pyrkii näyttäytymään suurena hyväntekijänä jakaessaan keskiluokkaisen työtätekevän kansan rahoja.

Vasemmistoliittoa Tavio moitti ennätysnopeasta takinkäännöstä valtion omaisuuden myynnin suhteen.

– Tätä takinkääntöä ei ehtinyt välttämättä edes huomata. Nyt ollaan hymyssä suin myymässä miljardeilla valtion omaisuutta, kun päästiin Audin takapenkille. Uskomatonta! Tavio hämmästeli.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Vähämäki huomautti, että hallituksen talousennuste on epärealistinen. Mikäli hallituksen oman ennusteen sijaan Suomen Pankin ennuste toteutuu, se luo Vähämäen mukaan satojen miljoonien rahoitusvajeen kehyskauden loppupuolelle.

– Tällöin työllisyyskasvu hidastuu ja hallituksen toimilla asuminen sekä autoilu kallistuvat. Kotitaloudet ylivelkaantuvat edelleen ja ostovoima heikkenee, Vähämäki luetteli ja toivoi, että hallituksen kaavailema työtulotuki otettaisiin heti käyttöön loppukauden sijaan.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen piti hallituksen kaavailemaa 200 miljoonan euron tuloveron kevennystä härskinä huijauksena.

– Todellisuudessa pieni- ja keskituloisten verorasitus kasvaa elinkustannuksia nostavilla viherveroilla, Immonen totesi.

Immonen totesi, että veroalennukset kuluvat täysin asumisen ja liikkumisen kallistumiseen.

– Miten te selitätte kansalle tämän silmänkääntötempun ja sumutuksen? Immonen kysyi.


Heikki Tamminen
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä
Tiedottaja, valiokunta-asiantuntija
+358 50 574 1532
heikki.tamminen@nulleduskunta.fi