Perussuomalaiset

ti 11.6.2019 Muokattu ke 12.6.2019 12:21

Perussuomalaiset täysistunnossa: Lupaukset hoitajamitoituksen kirjaamisesta lakiin muuttuivat selittelyksi

Mediatiedote 11.6.2019
Julkaisuvapaa

Perussuomalaiset olivat tänään käydyssä täysistunnossa huolissaan siitä, että hallitus ei pidä vaalilupauksiaan korkeamman hoitajamitoituksen kirjaamisesta lakiin. Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen totesi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.) että Kiuru vielä alkuvuodesta totesi, että hoitajamitoitus voidaan kirjata lakiin kuukaudessa.

– Olimme yhdessä vielä hetki sitten sotevaliokunnassa ajamassa hoitajamitoitusta lakiin. Te sanoitte, että se on yksi virke ja yksi kuukausi, jos löytyy poliittista tahtotilaa, niin hoitajamitoitus on mahdollista kirjata lakiin, Juvonen huomautti.

– Kuinka nopeasti tämän teette? Te esitätte siirtymäaikoja ja kehitysohjelmia. Se ei vastaa yhtään sitä, mitä oli meidän muistiinpanoissa, Juvonen harmitteli.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa moitti uuden hallituksen tapaa palkata valtava määrä valtiosihteereitä ja erityisavustajia ministeriöihin. Näihin virkoihin on palkattu muun muassa vaaleissa pudonneita kansanedustajia ja ministereitä jopa yli 10 000 euron kuukausipalkalla.

– Olisiko nämä kymmenet miljoonat, jonka palkkamenot kasvavat, voitu laittaa esimerkiksi hoitajien palkkaamiseen vanhustenhoitoon? Elomaa kysyi.


Heikki Tamminen
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä
Tiedottaja, valiokunta-asiantuntija
+358 50 574 1532
heikki.tamminen@eduskunta.fi