Perussuomalaiset

ke 28.11.2018 Muokattu ke 28.11.2018 17:11

Perussuomalaiset vaati lapsivähennystä takaisin: jopa vasemmistoliitto vastusti

Mediatiedote 28.11.18
Julkaisuvapaa

Perussuomalaiset esittivät vaihtoehtobudjetissaan niin sanotun lapsivähennyksen palauttamista. Asiasta äänestettiin tänään eduskunnan täysistunnossa.

Lapsivähennys poistui käytöstä vuoden 2018 alusta hallituksen päätöksestä. Lapsivähennystä on maksettu 50 euroa per lapsi, jos lapsella on kaksi huoltajaa. Yksihuoltajat ovat saaneet 100 euroa lasta kohden. Enimmillään tukea on maksettu neljästä lapsesta eli 400 euroa vuodessa.

– Valitettavasti hävisimme tämän äänestyksen, eikä helpotusta pienituloisille lapsiperheille ole tulossa. Hallituksen lisäksi jopa vasemmistoliitto ja äänesti esitystämme vastaan! Lapsivähennyksessähän on tuloraja, joten tämä on nimenomaan pois niiltä, jotka eniten tukea tarvitsevat.

Perussuomalaiset esittivät jo vuosi sitten lapsivähennyksen säilyttämistä, mutta esitys kaatui myös silloin. Perussuomalaiset syyttävät hallitusta kylmäkiskoisesta suhtautumisesta lapsiperheisiin.

– Lapsiperheköyhyys jatkaa kasvuaan talouden positiivisesta suhdanteesta huolimatta. Syntyvyys on ennätyksellisen alhaalla. Hallitus näemmä haluaa jatkaa tämän tilanteen eskaloimista.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puolesta

Lisätietoja:

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri, 050 513 2330