Perussuomalaiset

ke 8.5.2019 Muokattu to 9.5.2019 10:24

Perussuomalaiset: Vihervasemmistohallitusta muodostetaan vastoin äänestäjien tahtoa

Mediatiedote 8.5.2019
Julkaisuvapaa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi tänään, että hallitusneuvotteluita jatketaan keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton sekä RKP:n kanssa. Niukasti vaaleissa hopealle tullut perussuomalaiset epäilee, että perussuomalaisten kynnyskysymykset maahanmuutosta sekä tolkullisesta vero- ja ilmastopolitiikasta olivat SDP:lle ylitsepääsemättömät.

– Rinne esitti kansalle, että aikoo ottaa kaikki bussin kyytiin, mutta hyppäsikin itse Sipilän yksityiskoneeseen, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio toteaa.

Vihervasemmistolaista hallitusta haluttiin alusta saakka

Perussuomalaisten mukaan SDP halusi selvästi vihervasemmistolaisen hallituksen.

– Nyt Sipilä ei tunnu olevan ongelma, kun keskusta on tullut osaksi vihervasemmistolaista unelmaa. Todennäköisesti SDP pelkäsi isänmaallisen perussuomalaisten sotkevan hallituskumppanina vihervasemmiston suunnitelmat, Tavio epäilee.

”Istumapaikkapelleilyllä yritettiin provosoida”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvelee, että eilen käydyssä eduskunnan istumajärjestysäänestyksessä haluttiin vain provosoida perussuomalaisia.

– Istumapaikkapelleilyllä yritettiin provosoida perussuomalaiset itse pelaamaan itsensä ulos hallitusneuvotteluista, vaikka olemme koko ajan olleet valmiita yhteistyöhön.

Vihervasemmiston on helppo löytää yhteinen sävel

– Vihervasemmistohallitukseen menevät halusivat, ettei perussuomalaisten pois jättämistä tarvitse perustella oikeilla syillä kuten maahanmuutto- ja ilmastopolitiikka sekä yleinen imago, Halla-aho huomauttaa.

Halla-aho epäilee, että viiden puolueen vihervasemmistolaisen hallituksen on helppo löytää yhteisymmärrys nimenomaan hänen mainitsemistaan kolmesta asiasta.

Lisätietoja:

Ville Tavio, 040 845 7270
Jussi Halla-aho, 044 976 3628