Perussuomalaiset

ti 11.6.2019 Muokattu ke 12.6.2019 12:28

Perussuomalaisten Antikainen: hallitus tuhlasi jo ryhmäytymiseen perusduunarin vuosipalkan verran

Mediatiedote 11.6.2019
Julkaisuvapaa

Rinteen hallituksella on kunnianhimoiset työllisyystavoitteet, ja se onkin jo pistänyt tuulemaan hyväpalkkaisten töiden luomiseksi Suomeen. Se nimittäin lähes nelinkertaisti yli kymppitonnin kuussa tienaavien valtiosihteerien määrän Sipilän hallituksen neljästä peräti viiteentoista. Kustannuksia ei säästetty myöskään hallituksen hengennostatustilaisuudessa. Tilaisuuden laskuksi veronmaksajille tuli IS:n uutisen mukaan 38 092 euroa.

”Ei riittänyt, että hallitus moninkertaisti hyväpalkkaisten avustajiensa määrän edeltäjäänsä verrattuna. Palkkakustannusten lisäksi hallitus tuntuu katsovan, että piikki on auki, ja se tuhlaa nyt verorahoja kuin viimeistä päivää”, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen moittii.

Sen lisäksi, että buffet-aterialle osallistui 165 henkilöä, kuohuviineihin tuhlattiin 1260 euroa, saunajuomiin 1162,50 euroa. Tämän lisäksi laseja on kilistelty 145,25 euron hintaisella konjakilla kahden pullon verran.

”Hallitusneuvottelujen budjetiksi oli varattu huimat 180 000 euroa, mutta siinäkään ei pysytty. Erityisesti juomalasku on jo itsessään pöyristyttävä, hallitus ei todellakaan näytä tässäkään asiassa kansalaisille hyvää esimerkkiä. Onko oikein, että samaan aikaan, kun hallitus nostaa alkoholin veroa tavallisilta kansalaisilta, jotka maksavat juomansa itse, ministerit ja avustajat juovat tuhansien eurojen laskun veronmaksajien maksettavaksi”, Antikainen kysyy.

Monissa kunnissa verorahoilla kustannettavaa alkoholitarjoilua on pyritty vähentämään, mikä onkin positiivinen ja kannatettava kehityssuunta. Valtioneuvoston tilaisuuksissa sama ei kuitenkaan tunnu pätevän.

”Suomalaisia johdetaan esimerkillä, eikä hallitus ole uskottava, jos se tekee itse yhtä ja odottaa samaan aikaan kansalaisten tekevän toista. Sen sijaan, että hallituspuolueet palkitsevat tulevat ministerit ja avustajat ryyppäjäisillä, näkisin mieluummin hallituksen linjaavan, että eduskunta ja valtioneuvosto maksavat tällaisissa tilaisuuksissa ruuat ja alkoholittomat juomat, mutta alkoholitarjoilun jokainen osallistuja maksaa itse. Tämä antaisi oikean signaalin kansalaisille ja todennäköisesti myös vähentäisi alkoholinkäyttöä”, Antikainen linjaa.

Lisätietoja:

Sanna Antikainen
050 514 3140