Perussuomalaiset

ma 27.7.2020

Perussuomalaisten Antikainen: Missä ja miksi Marin piileksii? Eduskunta ja kansa haluavat vastauksia!

Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee pääministeri Sanna Marinin (sd.) kieltäytymistä valtioneuvoston tiedonannon antamisesta liittyen EU:n elvytysrahastoon.

”Pääministeri ilmoitti Twitterissä olevansa aina käytettävissä EU-asioissa, mutta kieltäytyy kuitenkin antamasta valtioneuvoston tiedonantoa koskien juuri päättyneitä elvytysrahastoneuvotteluita. Ehkä pääministeri itsekin on julkisuudessa käydyn keskustelun ja asiantuntijoiden kritiikin perusteella ymmärtänyt, ettei neuvottelutulos ollut Suomen osalta kovinkaan onnistunut”, Antikainen pohtii.

Marinin toiminnan lisäksi Antikainen ihmettelee eduskunnan puhemies Anu Vehviläisen (kesk.) vastentahtoisuutta eduskunnan koollekutsumisessa.

”Puhemies Vehviläinen ilmoitti varsin nopeasti kantanaan, että asia ei juuri nyt vaadi kiireellisiä päätöksiä eduskunnalta, vaan käsitellään vasta syksyllä. Onko todella näin, ettei yli kolmen miljardin euron suomalaisten verorahoja lahjoittaminen ulkomaille tai 13 miljardin euron takausvastuisiin sitoutuminen perustuslakivaliokunnan kannan vastaisesti ole sellainen asia, joka vaatisi kiireellistä huomiota eduskunnalta?”, Antikainen ihmettelee.

Sekä kansallisen edun sivuuttanut Suomen strategia neuvotteluissa että perustuslakivaliokunnan kannan sivuuttaminen ovat saaneet osakseen kovaa kritiikkiä sekä kansalaisilta että lainoppineilta.

”Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaati torstaina puhemiestä kutsumaan eduskunta koolle, mutta pääministeri ei halua vastata eduskunnan kysymyksiin ja puhemies suojelee hallitusta sen sijaan, että antaisi eduskunnalle mahdollisuuden hoitaa tehtäväänsä. Koska pääministeri ei suostu antamaan valtioneuvoston tiedonantoa, olen jättänyt hänen vastattavakseen kirjallisen kysymyksen asiasta. Tarvitsemme vastauksia, emme piileskelyä ja salailua. Pääministeri luonnehtii neuvottelutulosta onnistuneeksi, muttei halua saapua eduskunnan kuultavaksi asiaan liittyen. Mitä neuvotteluista on jätetty kertomatta?”, Antikainen kysyy.

Edustaja Antikainen on jättänyt kirjallisen kysymyksen koskien valtioneuvoston tiedotuspolitiikkaa EU:n elvytysrahaston suhteen.

Lisätietoja: Sanna Antikainen