Perussuomalaiset

ma 20.7.2020 Muokattu ma 20.7.2020 13:47

Perussuomalaisten Antikainen: Suomen uskallettava sanoa EU-neuvotteluissa EI

Eduskunnan suuri valiokunta päätti torstaina Suomen kannasta EU:n elvytysrahaston suhteen. Tavoitteena on esiteltyä pienempi ja lainapainotteisempi paketti.

”Kun EU-johtajat neuvottelevat paketista perjantaina Brysselissä, pääministeri Sanna Marinin (sd.) pitäisi ymmärtää, että hänen tehtävänsä on valvoa Suomen etua. Hänen tehtävänsä ei ole valvoa Italian, Ranskan tai saksalaisten pankkien etua. Niillä riittää kyllä edunvalvojia muutenkin. Typerintä on, ettei Suomi liittoutunut neuvotteluissa Ruotsin, Tanskan, Hollannin ja Itävallan kanssa. Yksin neuvotteluasema on erittäin heikko ja todennäköistä on, että tällä taktiikalla mainitut neljä maata saavat myönnytyksiä, joita Suomi ei saa”, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee.

Sekä hallitus että suuren valiokunnan enemmistö pitävät pakettia Suomelle tarpeellisena. Kriittisimmin asiaan suhtautuvat perussuomalaiset sekä kristillisdemokraatit.

”Perussuomalaiset esittivät koko paketin hylkäämistä epäedullisena Suomelle. Hallituspuolueiden edustajat ovat esittäneet, että paketti ja rahan syytäminen Etelä-Eurooppaan on välttämätöntä Suomen vientiteollisuuden pelastamiseksi. On naiivia kuvitella, että avustettavat maat käyttäisivät saamansa rahat tilaamalla tuotteita Suomesta. Jos tarkoituksena on nimenomaan suomalaisten yritysten pelastaminen, Suomen kannattaisi ennemmin tukea näitä yrityksiä suoraan, niin kaikki raha tulisi Suomen eduksi”, Antikainen ihmettelee.

Eduskunta äänestää rahastosta syksyllä, mikäli elvytyspaketista syntyy sopu. Elvytysrahasto lisäisi Suomen saamisia EU:lta, mutta kasvattaisi myös vastuita.

”Suomi saa ehdotettuun hätärahoituspakettiin maksamistaan rahoista takaisin erittäin vähän. Nyt meille on tiedossa pelkkä maksajan rooli. Emme ole saamapuolella, jos maksamme kymmenen miljardia siitä, että saamme miljardin takaisin. Suomen on uskallettava sanoa ei epäedullisille sopimuksille. Sopu ei todellakaan ole vuosikymmenien velkavankeuden arvoista. Muiden maiden heikon taloudenhoidon seuraukset eivät ole Suomen vastuulla ja Suomen ainoa tavoite tulee olla suomalaisten pelastaminen, ei konkurssikypsän euroalueen tai eurovaluutan pelastaminen”, Antikainen painottaa.

 

Lisätietoja: Sanna Antikainen