Perussuomalaiset

ke 18.12.2019 Muokattu ke 18.12.2019 11:17

Perussuomalaisten Antikainen: valtiovarainvaliokunta tarttui ehdotukseeni vt 9:n liikenneturvallisuuden parantamiseksi

TIEDOTE

17.12.2019

Valtiovarainvaliokunta päätti myöntää 400 000 euroa valtatie 9:n Liperin Ylämyllyn liittymän tiesuunnitelman laatimiseen. Tavoitteena on suunnitella eritasoliittymä nykyisen liittymän tilalle, mikä tekisi liikenteestä sujuvampaa ja parantaisi liikenneturvallisuutta.

”Jätin talousarvioaloitteen valtatie 9:n Ylämyllyn kohdan liikenneturvallisuuden parantamisesta ja voin ilokseni kertoa, että hankkeeseen myönnettiin 400 000 euron määräraha. Summan avulla on tarkoitus suunnitella aiempaa parempi ja turvallisempi liittymä, joka vastaa kasvaneisiin liikennemääriin”, perussuomalaisten Sanna Antikainen kertoo.

Hankkeen tavoitteena on toteuttaa uudet liikennejärjestelyt, jotka palvelevat sekä valtatie 9:n käyttäjiä että paikallista liikennettä. Etenkin yhteydet Ylämyllyn ja Jyrinkylän välillä paranevat uuden liittymän myötä.

”Liikennemäärien kasvaessa liikenne ruuhkautuu entistä useammin ja pidentää matka-aikoja. Sujuva liikenne hyödyttää sekä alueen asukkaita että paikallisia yrityksiä. Myös liikenneturvallisuus paranee uusien liikennejärjestelyjen myötä. Eritasoliittymää on suunniteltu vuosia ja nyt sen toteutuminen on entistä lähempänä”, Antikainen toteaa.

Lisätietoja:

Sanna Antikainen
050 514 3140