Perussuomalaiset

to 9.10.2014 Muokattu to 9.10.2014 18:42

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä: yhteiskuntarauhamme on järkkymässä

Meidän on aika reagoida yhteiskuntana maahanmuuton ongelmiin.

Julkisuuteen tuli 7.10.2014 eri medioiden kautta uutisia, että jo pidemmän aikaa on pääkaupunkiseudulla riehunut n. 13–18-vuotiaista  lähinnä nuorista maahanmuuttajista muodostuvia jengejä, jotka ovat hyökänneet erityisesti suomalaista syntyperää olevien n. 10–18-vuotiaiden uhrien kimppuun. Hyökkäykset ovat olleet luonteeltaan hyvin väkivaltaisia tarkoituksena vahingoittaa uhria. Poliisi epäilee, että uhreja olisi tähän mennessä jopa 70. Määrä on varsin suuri. Kaikki väkivallan uhrit ovat olleet sivullisia. Uhrit ovat saaneet pahojakin vammoja mm. pistohaavoja ja luunmurtumia.

Yhteiskuntarauhamme on järkkymässä. Epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan seuraukset ovat realisoituneet pahimmalla mahdollisella tavalla. Meidän tulee yrittää löytää yli puoluerajojen keinoja, joilla puuttua näihin ongelmiin – tämä ei ole puoluepoliittinen asia, vaan  koskee koko yhteiskuntaa ja tästä syystä ongelmiin tulee myös reagoida yhteiskuntana.

On selvää, että kotouttamistoimet ovat epäonnistuneet. Itse maahanmuuttajat ovat tutkimusten mukaan sitä mieltä, että kotouttamistoimista ei ole ollut konkreettista hyötyä. Maahanmuuttopolitiikassa pitääkin panostaa siihen, että kotouttamistoimet ovat vaikuttavia eikä pelkkää silmänlumetta. Jotta kotouttamistoimet onnistuvat, tulee myös miettiä sitä, mistä maahanmuuttajat tulevat. On selvää, että samankaltaisista kulttuurisista oloista tuleville henkilöille integroituminen maahamme ja yhteiskuntaamme on helpompaa kuin niille, joiden kulttuuritausta poikkeaa omastamme. Maahanmuuttopolitiikan suuntaa on muutettava – ja siihen tarvitaan yhteinen puoluerajat ylittävä tahtotila.

Lisätietoja:

Tom Packalén
Kansanedustaja (ps)

Mika Raatikainen
Kansanedustaja (ps)