Perussuomalaiset

ke 12.6.2019

Perussuomalaisten Junnila: Turvapaikkapäätökset menettävät merkityksensä – suurempi houkutus kuin Sipilän tarjoama talo

Mediatiedote 12.6.2019
Julkaisuvapaa

Kansanedustaja Vilhelm Junnilan (ps.) mukaan laittomasti maassa oleville koittavat kissanpäivät. Hän viittaa tapaan, jossa hallitus aikoo sivuuttaa turvapaikkajärjestelmän. Aiemmin hädänalaisilla on ollut oikeus suojeluun ja elintasosiirtolaiset on rajattu sen ulkopuolelle. Nyt tilanne muuttuu.

– Jatkossa ei ole merkitystä mistä syystä tänne tullaan, koska hallitusohjelmassa turvataan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille oikeus yhteiskunnan kustantamaan varhaiskasvatukseen, koulutukseen ja työmarkkinoihin, Junnila ihmettelee.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) mainitsi vaalintenteissä haluavansa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet äkkiä töihin ja kielikoulutukseen. Jos hallitusohjelman kirjauksesta pidetään kiinni, saavat sosialidemokraatit tahtonsa läpi. Esimerkiksi Somaliasta, Afganistanista tai Irakista voidaan jatkossa saapua Suomeen ilman pelkoa palautuksesta, vaikka oikeutta turvapaikkaan ei tulisikaan.

– Oleskeluluvan voi saada työn perusteella, vaikka turvapaikkapäätös olisi kielteinen. Tämä on suurempi houkutus kuin Sipilän tarjoama talo Kempeleellä. Lain rikkomisesta tulisi seurata rangaistus, eikä hopeavatia, Junnila jyrähtää.

Junnilan mukaan laittomasti maassa olevat tulisi ottaa talteen ja palauttaa kotimaihinsa.

Perheenyhdistäminenkin helpottuu

Hallitusohjelmassa kohtuullistetaan myös perheenyhdistämisen tulorajoja. Kansainvälistä suojelua saavaan alaikäiseen ei toimeentulovaatimusta sovellettaisi lainkaan. Junnilan mukaan vaarana on, että Suomi näyttäytyy entistä houkuttelevammalta suhteessa muihin Pohjoismaihin.

– Muissa pohjoismaissa on jo nyt huomattavasti tiukempi perheenyhdistäminen. Hallitus luo Suomesta houkutuslinnun laajamittaiselle elintasosiirtolaisuudelle. Eikö Sipilän kutsusta opittu mitään, Junnila kysyy.

Lisäksi hallitus ottaa kiintiöpakolaisia vähintään 850.

Lisätietoja:

Vilhelm Junnila, 044 500 1982