Perussuomalaiset

ke 2.5.2018 Muokattu ke 2.5.2018 20:53

Perussuomalaisten Meri: EU:n rahoitus ja vaikutusvalta kasvavat vaarallista tahtia – liittovaltio on pian todellisuutta

Euroopan komissio on antanut esityksensä EU:n rahoituksesta vuosina 2021-2027. Brexitistä huolimatta EU:n menot eivät näytä kutistuvan, vaan EU:n jäsenet joutuvat kattamaan Iso-Britannian osuuden. Suomenkin nettomaksuosuus tulee kasvamaan. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri on pettynyt hallituksen neuvottelutaktiikkaan.

– Hallitus antoi neuvotteluissa periksi, vaikka puheet olivat suuret. Vielä hetki sitten eurooppaministeri Sampo Terho (sin.) uhosi julkisuudessa, että Suomen menot eivät saa kasvaa. Pelkäksi uhoksi ne puheet jäivätkin, Meri toteaa.

Meri huomauttaa, että menojen pysyessä ennallaan maataloustukia ollaan kuitenkin leikkaamassa.

– Tämä on myrkkyä suomalaiselle maataloudelle. Budjetti kasvaa siis entisestään ja rahaa valuu Suomen ulkopuolelle entistä enemmän EU:n levitettäväksi. Suomi on mukana tässä touhussa ja hallitusta viedään kuin litran mittaa, Meri sivaltaa.

Meren mukaan oikeusvaltioperiaatteen tulkinta voi muodostua ongelmaksi. EU voi sen nojalla tulkita oikeusvaltioperiaatteita hyvinkin vapaasti, sillä komissio käyttää valvonnassaan poliittista harkintaa. Meri epäilee, että niin sanottu perinteinen ordre public –periaate, jonka mukaan oikeusjärjestyksen perusteita eli keskeisimpiä oikeusjärjestykseen sisältyviä arvoja ja perusperiaatteita tulee voida suojata ulkomaisen oikeuden vaikutuksilta, heikkenee.

– EU:n tulkitsema oikeusvaltioperiaate voi alkaa kääntyä myös Suomea vastaan. Meiltä vaaditaan asioita, jotka eivät ole etujemme tai arvojemme mukaisia. Oikeusvaltioperiaatteen nojalla jäsenvaltioita voidaan jopa sanktioida niskuroinnista viemällä rahoitusta, Meri huomauttaa.

Lisätietoja:

Leena Meri
09 432 3165