Perussuomalaiset

la 22.8.2015 Muokattu la 22.8.2015 11:46

Perussuomalaisten ministeriryhmä: Maahanmuuttopolitiikassa noudatetaan hallitusohjelmaa

Perussuomalaisten ministeriryhmä on parhaillaan koolla Imatralla historiansa ensimmäisessä kesäkokouksessa. Ryhmä on keskustellut muun muassa yhteiskuntasopimuksen kaatumisesta, budjettineuvotteluista, hallituksen kärkihankkeista sekä muista ajankohtaisista asioista. Paljon keskustelua herättää Eurooppaan ja Suomeen kohdistuva turvapaikanhakijavirta.

Perussuomalaiset on vuosia varoittanut tästä pinnan alla kytevästä ongelmasta. Euroopan unioni teki karkean virheen avatessaan oven yhteiseen taakanjakoon. Se oli selkeä, houkutteleva signaali ihmissalakuljettajille ja laittomille maahanpyrkijöille. Siksi Perussuomalaiset äänestivät hallituksessa taakanjakoa vastaan.

Turvapaikanhakijoiden räjähdysmäinen kasvu on asia, johon Suomi ei yksinään pysty riittävästi vaikuttamaan. Hallitus kuitenkin reagoi siihen toimilla, jotka koskettavat poikkihallinnollisesti useita eri hallinnonaloja. Perussuomalaiset ministerit ovat työssä keskeisillä paikoilla.

Sosiaali- ja terveysministeriössä on ministeri Hanna Mäntylän johdolla jo aloitettu työ niin sanottujen vetovoimatekjiöiden poistamiseksi. Oikeusministeriössä puolestaan Jari Lindström selvittää tukien maksatusten perustuslaillista puolta.

EU:n yhteisessä päätöksenteossa Suomi vaatii yhteisten sääntöjen noudattamista. Yhdessä sovitusta on pidettävä kiinni. Dublin-asetuksen noudattamisessa on selkeitä puutteita, minkä vuoksi moni maa on ottanut käyttöön pistokokeet rajoillaan. Suomen on syytä harkita samaa käytäntöä.

Hallituksen on noudatettava maahanmuuttopolitiikassa hallitusohjelmaa