Perussuomalaiset

ke 10.4.2019 Muokattu ke 10.4.2019 13:47

Perussuomalaisten Tavio: Ostovoimaa parantamalla työpaikkoja

Mediatiedote 10.4.2019
Julkaisuvapaa

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio hämmästelee vasemmiston nuivaa asennetta yrittäjiä kohtaan ja toisaalta kokoomuksen, keskustan sekä sinisten halua kyykyttää työntekijää aktiivimallin kaltaisilla toimilla.

– Tällainen yrittäjän ja työntekijän vastakkainasettelu ei ole nykypäivää. Pienyrittäjä on nykypäivän duunari. Yrittäjäystävällisyys ja työntekijöiden tukeminen yhdessä ovat kestävä linja. Kun sekä yrittäjä että duunari voivat hyvin ja he ovat yhteisymmärryksessä, se on molempien etu, Tavio toteaa.

Konkreettisia keinoja työllisyyden ja ostovoiman kasvuun

Tavio esittää työllisyyden kasvattamiseen monia eri keinoja. Tavio korostaa, että työllisyyden kasvun myötä ostovoima paranee, joka vaikuttaa positiivisesti niin valtion verotuloihin, yritysten asemaan kuin yleiseen hyvinvointiinkin.

– Esitämme konkreettisia parannuksia yrityksille, kuten arvonlisäverovelvollisuuden alarajan nostoa 20 000 euroon ja huojennusrajan nostoa 40 000 euroon. Viron yhteisöveromalli on otettava Suomeen sopivana mallina käyttöön niin, että yritys, joka ei nosta osinkoja, vaan investoi ja työllistää, ei ole yhteisöverovelvollinen, Tavio luettelee.

Perussuomalaiset myös keventäisivät yrittäjän byrokratiaa esimerkiksi luopumalla ennakkoverojärjestelmästä ja siirtymällä reaaliaikaiseen verotukseen.

– Kotitalouksien ostovoima kasvaa myös, kun perussuomalaisten esittämällä tavalla alennetaan asumisen ja autoilun kustannuksia sekä parannetaan eläkeläisten asemaa, Tavio lisää.

Ansiotuloverotusta kevennettävä

Perussuomalaiset ovat esittäneet myös ansiotuloverotuksen laskua sitä mukaa, kun työllisyys kasvaa. Keskituloisten verotus on Suomessa huomattavasti korkeampaa kuin esimerkiksi Ruotsissa.

– Keskituloiselle ruotsalaiselle jää noin 200 euroa kuukaudessa enemmän käteen kuin meillä. Tämä on valtava ero ja sillä on merkitystä kokonaisuuden kannalta. Kun perussuomalaisten keinoilla saadaan työllisyys kasvuun, pitää siitä saatuja verotuloja käyttää ansiotuloverotuksen laskuun, Tavio esittää.

Lisätietoja:

Ville Tavio, 040 845 7270