Perussuomalaiset

ma 19.2.2024 Muokattu ma 19.2.2024 12:36

Pirkanmaan PS:n aluevaltuustoryhmä: Hyvinvointialueiden kokouspalkkioista ja puoluetuista nousi aiheellinen kohu

Tiedote

Hyvinvointialueiden kokouspalkkioista ja puoluetuista nousi aiheellinen kohu

Sote-uudistus tehtiin, jotta valtion rahat riittäisivät sosiaali- ja terveyspalveluihin. Rahantarve kasvaa koko ajan, kun väestö vanhenee.

Nyt näyttää, että sote-uudistus palveleekin eniten poliitikkojen omaa lompakkoa, palkkioiden ja alunperin “demokratiarahaksi” nimetyn piilopuoluetuen muodossa.

Pirkanmaan perussuomalaisten aluevaltuustoryhmä on johdonmukaisesti vastustanut ylitsepaisuneita palkkiosummia ja ryhmärahoja Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallituksessa ja aluevaltuustossa.

Aluehallitus 24.5.2022: Perussuomalaisten Erja Pelkonen esitti, ettei aluevaltuuston, aluehallituksen ja aluehallituksen jaostojen puheenjohtajien vuosipalkkioita koroteta.

Aluevaltuusto 6.6.2022: Perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti, ettei aluehallituksen puheenjohtajan, aluevaltuuston puheenjohtajan ja jaostojen puheenjohtajien palkkioita koroteta.

Aluehallitus 21.11.2022: Perussuomalaisten Joakim Vigelius esitti demokratiarahan eli valtuustoryhmien tukemiseen talousarviossa varattujen määrärahojen puolittamista.

Aluevaltuusto 5.12.2022: Perussuomalainen valtuustoryhmä esitti, että ensi vuodelle varattu määräraha demokratiarahaan eli valtuustoryhmien tukemiseen tarkoitettu raha puolitetaan.

Aluevaltuusto 4.9.2023: Perussuomalainen valtuustoryhmä jätti aloitteen aluevaltuuston palkkioiden laskemiseksi 25 % valtuustokauden loppuun asti.

Aluevaltuusto 4.12.2023: Perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti hallinnon toimialueen talousarviosta poistettavaksi aluevaltuustoryhmien toimintatuki, määrältään 290 000 €.

Jokainen perussuomalaisten tekemä esitys niin aluehallituksessa kuin aluevaltuustossakin kaatui äänestyksissä. Nyt kutsumme jälleen kerran muut puolueet mukaan säästötalkoisiin aikaisempien aloitteidemme mukaisesti.

Perussuomalaisten Pirkanmaan aluevaltuustoryhmä