Perussuomalaiset

to 29.11.2018 Muokattu to 29.11.2018 10:49

PS Helsinki aloitetiedote: Pukinmäen liikuntapuistoon tekonurmikenttä

Aloitetiedote 28.11.2018
Julkaisuvapaa

Pohjoishelsinkiläiset jalkapallon harrastajat tarvitsevat lisää harrastuspaikkoja.

Pukinmäessä jalkapallo on yksi painopisteistä, mutta lajikohtainen harjoittelu on ollut hankalaa. Tänä vuonna harjoittelu on toteutettu Jakomäessä, koska lähempää ei löydy tiloja. Pukinmäen liikuntapuiston nurmikenttää ei saa käyttää koulun tarkoituksiin. Oppilaat kuljetetaan aamuisin Jakomäkeen ja takaisin. Iso osa opetukseen tarkoitetusta ajasta menee matkoihin.

Pukinmäen liikuntapuistossa on tilaa ympärivuotiselle tekonurmelle. Puiston kupeessa toimiva Pukinmäenkaaren peruskoulu on Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman hyväksymä urheiluyläkoulu. Pukinmäen yläasteen liikuntalinjalle valitaan vuosittain soveltuvuuskokeella enintään 40 urheilijaa. Lisäksi Pukinmäenkaaressa on urheiluluokkia myös ala-asteella 3-luokalta lähtien.

Pukinmäen liikuntapuiston tekonurmi hyödyttäisi koko Pukinmäenkaaren peruskoulua ja nostaisi sen profiilia laadukkaana urheilukouluna. Samalla kenttä hyödyttäisi kaikkia pohjoishelsinkiläisiä jalkapallon harrastajia ja toisi vireyttä alueen harrastustoimintaan.

Pukinmäen liikuntapuiston asemakaavan (vuodelta 1995) mukaan alueen etelälaitaan saa rakentaa urheiluhallin, jonka kerrosala on 2400 neliömetriä. Hallin rakentaminen on ollut kaupungin suunnitelmissa 23 vuotta. Koska asemakaavaa ei ole toteutettu loppuun asti, puistoon on jäänyt paljon tilaa, jota ei ole hyödynnetty riittävästi.

Me allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut esitämme, että Pukinmäen liikuntapuistoon rakennetaan tekonurmikenttä ympärivuotiseen käyttöön jalkapalloilua varten.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä, Helsinki

Lisätietoja:

Pia Kopra, 050-5740802
Valtuutettu (PS)