Perussuomalaiset

ke 12.12.2018 Muokattu to 13.12.2018 10:40

PS:n eduskuntaryhmän puheenvuoro eduskunnassa: Ajankohtaiskeskustelu EU:n tulevasta kehityksestä

Mediatiedote 12.12.18
Julkaisuvapaa

Mika Niikko

”Rusinat pullasta” on ajatus, johon yhteistyön pitäisikin perustua

Berxit on hallinnut keskustelua viimeisten kahden vuoden ajan. Brittejä on usein syytetty siitä, että he yrittävät noukkia rusinoita pullasta; eli pitää kiinni integraation eduista mutta vapautua sen haitoista.

Juuri tällaiseen ajatukseen yhteistyön pitäisikin perustua. EU:n pitäisi olla yhteistyöelin, jonka avulla Euroopan kansat voivat ratkaista ja ehkäistä yhteisiä, kansalaisiaan koskettavia ongelmia.

Suuruudenhullu liittovaltioprojekti

Valitettavasti EU:sta on tullut suuruudenhullu liittovaltioprojekti, jonka keskeinen tavoite on paisuttaa omaa valtaansa jäsenmaiden kustannuksella.

Yhteisvaluutta oli poliittinen utopia. Se on rampauttanut monen jäsenmaan talouden, ja se synnytti kymmenen vuotta sitten Kreikassa kriisin, jonka hintaa myös suomalaiset veronmaksajat maksavat vielä pitkään.

Työvoiman vapaa liikkuvuus on aiheuttanut väestökriisin monissa Itä-Euroopan maissa ja luonut halpatyömarkkinat Länsi-Eurooppaan, myös Suomeen. Schengen-alue ja sisärajojen poistaminen mahdollistivat koko Eurooppaa ravistelleen siirtolaiskriisin.

Vähemmän yhdentymistä – enemmän itsenäisyyttä

Perussuomalaisten kanta on, että integraatiota, josta on vahinkoa Suomelle, pitää purkaa. Ongelmia ei pidä yrittää ratkaista lisäämällä yhdentymistä entisestään.

Ratkaisu euron kriisiin ei ole se, että Bryssel kaappaa jäsenmaiden kansalaisilta mahdollisuuden hallita omia verorahojaan, vaan tarvittaessa euron alasajo. Ratkaisu siirtolaiskriisiin ei ole turvapaikkamenettelyn keskittäminen Brysseliin vaan sisärajavalvonnan palauttaminen.

Suomen ja jäsenmaiden ei pidä hyväksyä sitä, että EU ei kykene ratkaisemaan yhteisiä ongelmia ja samaan aikaan estää jäsenmaita ratkaisemasta niitä kansallisesti.

Perussuomalaisten EU poliittinen linja on, että Suomen etu ja itsemääräämisoikeus tulee näkyä päätöksiä tehtäessä. Jos siinä ei onnistuta on mietittävä muita ratkaisuja.

Lisätietoja:

Leena Meri, 09 432 3165
Mika Niikko, 09 432 3129