Perussuomalaiset

ti 21.11.2023 Muokattu ke 22.11.2023 17:24

PS:n Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmä esitti valtuutettujen ns. ryhmärahan pienentämistä

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella käydään parhaillaan kaikkien valtuustoryhmien kesken neuvotteluja talousarviosta ensi vuodelle.

Hyvinvointialueen tuotot tulevat valtaosin valtion rahoituksesta ja sen kulut ovat suurelta osin lakisääteisistä palveluista johtuvia. Näiden ulkopuolella on lisäksi, jonkin verran valtuuston päätettävissä olevia eriä.

Alueensa talousarvioneuvotteluissa Perussuomalaiset pitivät tärkeänä, että jaettaessa kaikille kuntalaisille niukkuutta luottamushenkilöiden tulisi osallistua itse näihin talkoisiin, sillä ns. valtuutettujen ryhmärahaa jaetaan tällä hetkellä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella peräti 6000 euroa vuodessa valtuutettua kohden. Neuvotteluissa Perussuomalaiset pitivät kynnyskysymyksenä kyseisen ryhmärahan pienentämistä.

Vaatimuksiimme ei kuitenkaan suostuttu, joten PS:n Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmä ei jatka mukana hyvinvointialueensa talousarvioneuvotteluissa.

Muut puolueet eivät olleet valmiita leikkaamaan myöskään laittomasti maassa olevien siirtolaisten palveluista. Sen sijaan esimerkiksi sotaveteraanien harkinnanvaraiseen tukeen halutaan leikkauksia. Tämä on Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen poliitikkojen arvojärjestys.

Sote-uudistuksen tarkoitus olivat yhdenvertaiset ja laadukkaat palvelut kaikille suomalaisille. Niitä ei saatu, mutta saatiin kyllä paisunut aluehallintokoneisto “piilopuoluetukineen”.

PS:n Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmän mielestä hyvinvointialueen tulisi asettaa etusijalle suomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus.

Lisätietoja:

Veli-Matti Laitinen
valtuustoryhmän puheenjohtaja
puh 040 047 2029