Perussuomalaiset

ke 12.6.2019

PS:n Mäkelä ja Juvonen: Uusi hallitus EU:n sätkynukke

Mediatiedote 12.6.2019
Julkaisuvapaa

Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä on huolissaan hallituksen tavasta rahoittaa politiikkaansa. Hallitus on rahoittamassa toimiaan muun muassa myymällä reilusti valtion omaisuutta.

– Miksi vaalilupauksia ja syömävelkaa rahoitetaan kansallisomaisuuden myynnillä, vaikka velka olisi halpaa? Onko kyse EU-komission tarkkailun ja luottoluokittajien reaktion välttelystä kalliiseen hintaan. Saankohan vastauksen? Mäkelä tivasi.

Mäkelä kutsuu hallitusta EU:n sätkynukeksi, joka mieluummin pistää teuraaksi lypsävän lehmän kuin suututtaa komission.

– Veronmaksajien omaisuus ollaan valmiita uhraamaan, jotta voidaan maksaa edes pieni osa omista vaalilupauksista, kavereidensa kovapalkkaiset palkkiovirat sekä muun syömävelan. Tämä on kunnon toverisosialismia!

EU:n päästötavoitteet uhkaavat työpaikkoja

Kansanedustaja Arja Juvonen (ps.) on huolissaan siitä, että EU:n epärealistiset päästötavoitteet, joita Suomi noudattaa jopa korostetusti, ovat myrkkyä kotimaisille työpaikoille.

– Pitää huolehtia, että suomalainen teollisuus säilyy. Suomalaisen teollisuuden tukeminen ja tehtaan savupiippu ovat ekotekoja.

Perussuomalaiset ovat esittäneet ratkaisuksi päästötulleja muun muassa Kiinasta tuotaville epäekologisesti valmistetuille halpatuotteille.


Heikki Tamminen
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä
Tiedottaja, valiokunta-asiantuntija
+358 50 574 1532
heikki.tamminen@eduskunta.fi