Perussuomalaiset

pe 23.1.2015

Slunga-Poutsalo: SDP tarjoaa kylmää kyytiä ja vaalikikkailua

SDP ei uskalla tunnustaa tosiasioita. Sen vastuulliseksi väitettämä politiikka on ajanut Suomen kuilun partaalle, sanoo perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

– Taloutemme katastrofaalista tilaa ja teollisuuden kilpailukykyä ei korjata vanhoilla opeilla. Rupsahtanutta taloutta ei meikkaamalla pelasteta. Tarvitaan uudenlaista näkemystä ja rohkeaa politiikkaa.

– Irtisanotuille, lomautetuille ja yt -neuvottelujen varjossa eläville teollisuusduunareille SDP:n eilispäivän talous- ja työllisyyslinjaukset olivat karmea pettymys, puoluesihteeri painottaa.

Herrat norsunluutornissa

Slunga-Poutsalon mielestä SDP:n talous- ja työllisyystiekartta ei ole oikea suunta Suomelle.

– Sen noudattaminen johtaisi taloutemme vain entistä syvemmälle suohon. Puheenjohtaja Antti Rinteen ja työministeri Lauri Ihalaisen esitykset olisivat kenties voineet toimia kuumimman noususuhdanteen aikaan vuosina 2006-2008. Mutta missähän norsunluutornissa lie herrat viimeiset seitsemän vuotta olleet, kun eivät ole havainneet, kuinka syvässä lamassa ja suossa Suomi tarpoo?

Yrittää omia perussuomalaisten esityksen

Slunga-Poutsalo painottaa, ettei SDP:n esittämillä talous- ja työllisyyslinjauksilla korjata teollisuuden kustannuskilpailukykyä tai tasapainoteta valtiontaloutta.

– Investointi-ilmapiirin on radikaalisti parannuttava. Siihen voidaan vaikuttaa tehokkaimmin sekä veropolitiikalla että säätelyä radikaalisti vähentämällä. SDP markkinoi nyt pienyrittäjien alv-rajan nostamista omana uutena talouden- ja työllisyyden käynnistämispyöränä, Slunga-Poutsalo ihmettelee.

– SDP on koko vaalikauden väkevästi torjunut perussuomalaisten esitykset pienyrittäjien alv-rajan nostamisesta jokaisessa budjettikäsittelyssä täysin populistisena vaateena. Kun SDP:n suklaat olivat happamia yrittäjien suissa, niin nyt kelpaa perussuomalaisten esittämä pienyrittäjien alv-rajan nostoesitys.

Viherverot EU:n minimitasolle

Slunga-Poutsalo epäilee SDP:n esitystä puhtaaksi vaalikikaksi, koska puolueella olisi ollut mahdollisuus nostaa pienyrittäjien alv-rajaa jo kolme vuotta sitten.

– Teollisuuden kilpailukykyä voidaan olennaisesti parantaa yksinkertaisesti leikkaamalla viherverot alkuun EU:n minimitasoon. SDP:kin pitäisi ymmärtää, että suomalaisen hyvinvoinnin turvaavan teollisen Suomen tulevaisuus ratkaistaan seuraavan hallituksen ohjelmalla.