Perussuomalaiset

ti 12.12.2023

Turun PS:n kaupunginvaltuutettu vaatii Voima-lehteä poistettavaksi kaupungin tiloista

Tiedote

Perussuomalaisten turkulainen kaupunginvaltuutettu Sami Kesäläinen vaatii jättämässään valtuustoaloitteessa Voima-lehden pysyvää poistamista Turun kaupungin julkisista tiloista.

Valtuutettu Kesäläinen perustelee aloitettaan yhdenvertaisuudella, jonka mukaan vahvasti poliittisen kentän vasemmalle laidalle sisällöltään profiloitunut lehti ei ole poliittisesti sitoutumaton, jonka vuoksi Vantaan kaupunki onkin jo kieltänyt “Voiman” jakopisteet kaupungin julkisissa tiloissa. “Tätä taustaa vasten pitäisi tarjota kaikille toimijoille vastaava mahdollisuus tuoda omat lehtensä kaupungin tiloihin. Oman näkemykseni mukaan kirjastot, museot ja vastaavat paikat on kuitenkin tarkoitettu muuhun; politiikkaa pitäisi löytyä kirjastosta lähinnä politiikan ja poliittisen historian hyllyistä”, valtuutettu Kesäläinen perustelee aloitettaan.

Kesäläinen viittaa aloitteessaan myös Vantaan kaupungin kulttuurijohtaja Annukka Larkion linjaukseen, joka rajoittaa ilmaisjakelulehtien jakelua kirjastojen tiloissa Vantaalla. “Päätökseen vaikutti osin paikallispoliitikoiden tyytymättömyys, mutta lisäksi taustalla oli käytännön asiat tilan suhteen”, Vantaan kulttuurijohtaja Larkio perustelee kaupungin linjausta. ”Kaikki halukkaat ilmaisjakelulehdet eivät mahdu järkevästi tiloihimme ja meidän on tehtävä asiassa yhdenvertaisesti kaikkia toimijoita kohteleva ratkaisu”, Larkio toteaa

Kesäläinen esittääkin aloitteessaan, että Turun kaupunki noudattaisi samoja periaatteita Voiman kaltaisten, poliittisesti tai aatteellisesti latautuneiden ilmaisjakelulehtien suhteen, kuin Vantaalla on alettu noudattaa.

“Totta kai kirjastojen lisäksi esitän, että myös koulujen, museoiden ja muiden vastaavien kaupungin hallinnoimien tilojen tulee olla vapaita aatteellisesti latautuneista ilmaisjakelulehdistä ja siten poliittisesta propagandasta, mitä Voima edustaa”, Kesäläinen perustelee.

“Turun kaupungin tehtävä ei ole tukea tällä tavoin näin yksipuolista aatteellista, tai poliittista propagandaa tarjoamalla noutopisteitä Voima-lehdelle, tai vastaaville julkaisuille. Annetaan kirjastojen, museoiden ja koulujen olla sivistyksen, sekä sielunravinnon ja taiteen tyyssijoita ilman poliittisia tai aatteellisia latauksia suuntaan tai toiseen”, Kesäläinen päättää valtuustoaloitteensa.

Turussa 11.12.2023

Sami Kesäläinen
Kaupunginvaltuutettu
Turun Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja
Puhelin: 040 674 69 15