Perussuomalaiset

to 18.6.2015 Muokattu ma 22.6.2015 12:48

Tuumaustunnilla – EU:n taakanjako (video)

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho selventää taakanjakomekanismin yksityiskohtia, syntyhistoriaa ja vaikutuksia.Tilaisuus lähetetään suorana verkkolähetyksenä.

Komissio esitti toukokuussa, että EU-maat jakaisivat 40 000 Italiaan ja Kreikkaan saapunutta syyrialaista ja eritrealaista laittomasti maahan tulleita tasaisesti keskenään. Suomen tulisi ottaa osansa siirrettävistä turvapaikanhakijoista.

Suomi edellyttää, että tällaiset toimenpiteet ovat poikkeuksellisia, ajallisesti ja määrällisesti rajattuja ja perustuvat selkeästi perussopimuksessa määriteltyyn hätätilamenettelyyn. Täyttyykö hätätilamenettelyn määritelmä? Onko Suomen pakko osallistua taakanjaon kantoon?

EU-ministerivaliokunta niputti linjauksessaan muista EU-maista taakanjaon pohjalta siirrettävät ja YK:n virallistamat pakolaiset samaan kiintiöön. Suomen pakolaiskiintiö on ollut viime vuosina 750–1050 henkeä. Onko tämä mahdollista?

Nämä asiat ovat hämmentäneet kansalaisia ja mediakaan ei tunnu pysyvän kyydissä näissä käänteissä, siksi järjestämme ylimääräisen “Työmiehen tuumaustunnin”.

VERKKOLÄHETYS ON PÄÄTTYNYT. JÄLKITALLENNE:

Tviitit tagilla #tuumaustunti